Luja-Lukko, suunnistusjaosto

Suunnistus on koko perheen laji

Kolme minuuttia starttiin, ensikertalaista jännittää.

Suunnistus, jos mikään, on koko perheen juttu, sillä lajin harrastamiseen voivat osallistua lapset ja vanhemmat sekä mummot ja vaarit. Suunnistusseurojen järjestämillä kuntorasteilla löytyy ratoja kaiken tasoisille, aloittelijasta edistyneempään.

Luja-Lukon suunnistajat ovat myös tehneet vuosia työtä lajin tunnetuksi tekemiseen Pälkäneellä ja vähitellen suunnistustoimintaan on saatu mukaan uusia harrastajia. Ilahduttavaa on, että erityisesti nuorisotyössä on menty eteenpäin.

Seuran juniorisuunnistajat olivat elokuussa Valkeakosken Junnusuunnistuksessa mukana peräti 13 suunnistajan voimin. Kotiin tuomisina oli hyviä sijoituksia ja arvokkaita kokemuksia kohti entistäkin parempia suunnistussuorituksia.

Lasten suunnistuskouluun osallistui keväällä lähes 40 innokasta rastinetsijää ja toivottavasti tästä joukosta saadaan lisää junioreita nuorten harjoitusryhmään.

Sydän-Hämeen rastit kokoavat edelleen keskiviikkoisin parhaimmillaan lähes sata kuntosuunnistajaa, jotka haastavat itseään seuran laadukkailla kartoilla. Monen kuntosuunnistajan suusta saa kuulla yhä uudestaan, että lajin koukuttavuus on siinä, että suorituksessa joutuu keskittymään täydellisesti kartanlukuun ja suunnitellulla reitillä pysymiseen. Suunnistussuorituksen jälkipelit ja ”jossittelut” kilpakumppaneiden kanssa ovat myös lajin suola.

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan suunnistuksen, tule kysymään lisätietoja suunnistajien esittely- ja toimintapisteelle Vapaalla Pälkäneellä -messuille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?