Kansalaisopisto vastaa paikallisiin vapaa-ajan tarpeisiin

Kuva: Tommi Käppi

Ihmisillä on yhä enemmän vapaa-aikaa, joka halutaan käyttää muun muassa harrastuksiin, sosiaalisiin kontakteihin ja uuden oppimiseen.

Valkeakoski-opisto on huolehtinut Pälkäneellä kansalaisopiston toiminnasta vuoden 2012 alusta lähtien. Meille kansalaisopistolaisille ovat tulleet tutummaksi niin paikkakunnan ihanat ihmiset kuin virikkeitä täynnä oleva ympäristökin. Me toivomme, että olemme saaneet myös pälkäneläisille tunteen, että ”tunnemme toisemme” kaikkien näiden kahdeksan vuoden aikana.

 

Opisto on hyvinvoinnin asialla

Valkeakoski-opisto on kansalaisopisto, joka tarjoaa yleissivistävää aikuiskoulutusta ja lasten ja nuorten taiteen perusopetusta vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaan. Erityistehtävämme on vastata alueellisiin ja paikallisiin sivistystarpeisiin ja tarjota mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimisille.

Kansalaisopistossa voi opiskella monipuolisesti melkein mitä vain: kädentaitoja, taidetta, vieraita kieliä, musiikkia, teatteria, tanssia, liikuntaa, kotitaloutta, tietotekniikkaa jne. Jos kurssiohjelmastamme puuttuu jokin kuntalaista kiinnostava kurssi, voi kuka tahansa ehdottaa sitä meille. Asiakkaan toiveet kuunnellaan ja otetaan huomioon kurssisuunnittelussamme ja mitä isompi joukko on toiveen takana, sitä varmemmin se ohjaa meidän tarjontaamme.

Lähtökohtaisesti opetuksen painotukset määräytyvät siis paikallisesti. Vaikka koemmekin onnistumisen ja ilon hetkiä nimenomaan kohdatessamme kuntalaisia esimerkiksi toritapaamisissamme tai kylätalkoissa Rautajärvellä taannoin, haluamme yhä parantaa yhteistyötä Pälkäneen kuntalaisten yhdistysten kanssa ja tällä tavoin luoda lisää hyvinvointia pälkäneläisille.

Haluamme vaikuttaa kuntalaisten henkisen ja sosiaalisen pääoman kasvuun ja sitä kautta ennaltaehkäisevästi sosiaali- ja terveydenhoitokuluihin. Tavoittelemme joustavaa ja yhteistyölähtöistä toimintatapaa. Tämän myötä tuotamme palveluja yhteistyössä Pälkäneen kunnan, yhteisöjen ja yritysten kanssa.

Kansalaisopisto on kerännyt kuntalaisten kurssitoiveita ja -palautteita kotisivujen linkkien avulla, mutta myös kokoontunut yhteiseen suunnittelupalaveriin paikallisten päättäjien ja toimijoiden kanssa ennen kurssien suunnittelun käynnistymistä. Osallistumme innolla yhteisiin tapahtumiin ja tuotamme itsekin tapahtumia kuntalaisten iloksi; näyttelyitä, musiikin ja tanssin matineoita, teatteriesityksiä jne.

Kuva: Tommi Käppi

Valkeakoski-opiston kurssitarjontaa Pälkäneellä:

esittävät taiteet (tanssi, musiikin yksilö- ja ryhmäopetus, teatteri, sirkus jne.)                   45 kurssia

hyvinvointiaineiden (liikunta, yhteiskunta, kirjallisuus, tietotekniikka jne.)                          30 kurssia

taitoaineet ( maalaus, kankaankudonta, verhoilu, huovutus, lasityöt jne.)                           42 kurssia

kielet (espanja, englanti, viro)                           6 kurssia

lasten ja nuorten taiteen perusopetus (balettikoulu ja teatteriopisto)

 

 

18 eri instrumentin opetusta

Valkeakosken musiikkiopisto tarjoaa lapsille ja nuorille musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta Etelä-Pirkanmaan alueella: Valkeakoskella, Akaassa ja Pälkäneellä. Opetusta annetaan 18 eri instrumentissa, ja opintoihin kuulu omien soitto- tai laulutuntien lisäksi myös mukavaa musiikin oppimista erilaisissa ryhmissä. Musiikkiopisto järjestää myös varhaisiän musiikin opetusta eli muskaria.

Pälkäneellä opetus järjestetään Kostian koululla ja opetusaineet ovat piano, viulu ja musiikin perusteet. Oppilailla on mahdollisuus käydä oppitunneilla myös Valkeakoskella, missä tarjolla on koko opintovalikoima sekä koko vuoden kestäviä tai lyhyempiä periodeja esimerkiksi lapsikuoro, rytmiikka tai musiikkiteknologia.

Musiikkiopisto-opintoihin kuuluvat myös monenlaiset esiintymiset erilaisissa konserteissa, tapahtumissa ja tilaisuuksissa niin yksi kuin yhdessä ryhmän kanssa.

Lisätiedot: www.valkeakoski.fi/musiikkiopisto

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?