Seurakuntavaalit tulossa – yksi kipeä asia

Pälkäneen seurakunta on muuttanut käytäntöjään hautojen hoitoa koskevissa asioissa. Aikaisemmin oli mahdollista tehdä sopimus haudanhoidosta jopa 10 vuodeksi.

Tämä mahdollisuus olisi palautettava. Hyvin monen muualle muuttaneen esivanhemmat lepäävät Pälkäneen hautausmaalle, ja jälkeläiset haluaisivat kuitenkin kunnioittaa vanhempiensa ja muiden omaistensa muistoa pitämällä haudan hyvin hoidettuna. Käytännön asiat, pitkät matkat, jopa ulkomailla asuminen, tekevät hoitamisen vaikeaksi, ja siksi olisi erittäin hyvä, jos mahdollisuus pitkäaikaisiin sopimuksiin voitaisiin palauttaa.

Sitten on toisenkinlaisia huolia. On vanhuksia, joilla ei ole enää lähiomaisia, ja moni heistä haluaisi tulla haudatuksi kotipitäjänsä multiin, mutta seurakunta ei ole suostunut tekemään näille vanhuksille pitkäaikaisia sopimuksia, vaikka he olisivat valmiit maksamaan hoidon etukäteen. Miksi ihmeessä tällaista viimeistä palvelusta ei haluta antaa? Onhan hautausmaalla kuitenkin kesäisin seurakunnan työntekijöitä.

Hyvät seurakuntamme tulevat päättäjät, puuttukaa tähän asiaan ja palauttakaa mahdollisuus pitkäaikaisiin haudanhoitosopimuksiin. Ja muistakaa kohtuus kaikessa, ei mitään ylihinnoiteltuja hoitomaksuja.

Paul Tiililä

Kommentointi on suljettu.