Pate ja eno seikkailevat Kangasalla

Lavalla nähdään Veera Degerholm, Tuomo Rannankari ja Jaakko Loukkola. Kuva: Karri Harju

Timo Parvelan suosituista lastenkirjoista tuttu Pate saa oman musiikkinäytelmänsä, kun Pikku Kakkosesta tutut näyttelijät tuovat Kangasalle vauhdikkaan, kaikille yli 5-vuotiaille suositellun musiikkinäytelmän Pate ja ihmeellinen eno. Esitys nähdään Kangasala-talossa lauantaina 6. lokakuuta kello 15.

Kiertävän koko perheen näytelmän rooleissa nähdään tv:stä tutut näyttelijät Veera Degerholm ja Jaakko Loukkola sekä muusikko Tuomo Rannankari. Kaikki esiintyjät nähdään Pikku Kakkosessa myös tänä syksynä. Näytelmän dramatisoinnista vastaa Jaakko Loukkola ja esityksen ohjaa Janne Jämsä.

Paten kesäloma alkaa, ja häntä jännittää joutuuko hän tänäkin kesänä suuntaamaan tylsälle kesäleirille kauaksi kotoa. Pakosuunnitelma on valmis ja pakolaukkukin jo pakattuna, kunnes vanhemmat ilmoittavat omalaatuisen ja ihmeellisen enon vierailusta. Enon saapuessa kaupunkiin alkaa koko kesän mittainen matka, joka on täynnä lukemattomia uimatuokioita, viiksikarvoja ja yllätyksiä.

Timo Parvelan Paten aikakirjat -kirjaan perustuva Pate ja ihmeellinen eno on saanut kantaesityksensä syyskuussa 2018, ja lähtenyt juuri kiertueelle ympäri Suomen. Esityksen arvioitu kesto on noin tunnin. Esityksessä ei ole väliaikaa.