Varala ja LP jatkavat yhteistyötä

Varalan Urheiluopisto ja LP Kangasala jatkavat yhteistyötään myös tällä kaudella. Sopimuksen mukaan Varalan valmennuskeskus toimii naisten liigajoukkueen lajivalmennuksen tukena fysiikkavalmennuksessa ja testauksessa.

– Olemme Varalassa innoissamme, kun saamme jatkaa yhteistyötä LP Kangasalan kanssa. Näemme naislentopallossa paljon potentiaalia ja on hienoa olla mukana kehittämässä valmennusta ja testausta, toteaa Varalan toimitusjohtaja Riku Granat.

Varalan valmennuskeskuksen fysiikkavalmennustiimi vastaa LP Kangasalan naisten liigajoukkueen päävalmentajan kanssa yhteistyöllä suunnitellusta ja toteutetusta fysiikkavalmennuskokonaisuudesta. Päävastuu fysiikkavalmennuksesta on Varalan valmentajalla Tatu Peltosella.

– Fysiikkaharjoittelussa huomioidaan jokaisen yksilön henkilökohtaiset tarpeet ja kehityskohteet maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi, Peltonen sanoo.

LP Kangasala on hakenut yhteistyön kautta apua pelaajien kehittymiseen, koska henkilökohtainen kehitys on tärkeässä roolissa joukkueen tavoitteiden asettelussa.

– Yhteistyö Varalan kanssa on helpottanut ja hyödyntänyt ennen kaikkea pelaajia, mutta myös omaa työtäni. Näen, että fysiikkaharjoittelu tulee nousemaan joukkueen menestyksen yhdeksi kulmakiveksi, LP Kangasalan liigajoukkueen päävalmentaja Arttu Keränen tuumaa.

Yhteistyö käynnistyi jo alkukesästä ja fysiikkaharjoittelu onkin ollut pelaajille merkittävässä roolissa.

– Uskon, että jokainen pelaaja kehittyy yhteistyön myötä fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja harjoittelu tukee myös ehjää pelikautta jokaiselle pelaajalle, arvioi LP Kangasalan pelaaja Mila Viljanen.