Jätehuollolle määritellään palvelutasoa

Jätehuollon palvelutasoa määritellään ensi vuonna Pirkanmaalla. Pohdittavaksi tulee, millaisia palveluita kuntalaisille ja kiinteistöille tarjotaan, miten turvataan riittävä palvelutaso ja keräyspaikkojen kohtuullinen saavutettavuus sekä varmistetaan jätemaksujen kohtuullisuus.

Jätehuollon palvelutaso määritellään tänä vuonna hyväksyttävän jätestrategian pohjalta. Palvelutaso on tarkoitus määritellä yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja toiminta-alueen kuntien kanssa.

Lisäksi alueellisen jätehuoltolautakunnan mukaan ensi vuonna arvioidaan yhdessä kuntien kanssa myös jätehuoltomääräyksien päivitystarvetta muun muassa hajajätevesiasetuksen ja kunnallisen lietteenkuljetuksen kehittymisen takia.

Alueellinen jätehuoltolautakunta on 17 kunnan yhteinen toimielin, jonka vastuulla ovat jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät, kuten jätetaksan ja  jätehuoltomääräysten hyväksyminen sekä jätteenkuljetusjärjestelmästä päättäminen. Yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat myös Pälkäne ja Kangasala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?