Esillä Amerikan unelmia

Shelby Mustang G.T. 500 vuosimallia 1967 on komea esimerkki amerikkalaisista muskeliautoista. Tällä yksilöllä on osallistuttu muun muassa kansainväliseen Gumball 3000 -kisaan muutamia vuosia sitten. Kuva: After Sunset Photography

Mobilia avasi syysloman kynnyksellä erilaisia amerikkalaisia autounelmia esittelevän Amerikan unelmia -kokonaisuuden. Kokonaisuuteen kuuluu toistakymmentä erilaista jenkki-ikonia 40-luvun V12 Lincolnista 70-luvun alun muskeliautoihin. Erikoisuuksina mainittakoon Ford Mustang Shelby G.T. 500 vuosimallia 1967 sekä uutena Suomeen myyty 2-paikkainen Javelin AMX vuosimallia 1971.

Amerikan unelmia löytyy Mobiliasta Kangasalta syksyyn 2019 saakka osana yli 40 ajoneuvon Mobilia klassikot -näyttelyä. Mobilia tulee tuottamaan jatkossa Mobilia klassikot -näyttelyynsä vuosittain vaihtuvan kokonaisuuden, joka esittelee historiallisia ajoneuvoja jonkin teeman kautta.