Negatiivinen nettikeskustelu antaa Pälkäneestä väärän kuvan – osa kirjoittajista provosoi tahallaan

Nettipalstoilla ja Facebook-ryhmissä syntyy helposti riitoja pienistä ja mitättömistä asioista. Yksi paikka, missä tätä esiintyy toistuvasti, on Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmä. Nimestä voi jo päätellä, että ryhmä on suunnattu pälkäneläisille, jotta kaikkien ääni tulisi esille.

Vaikkakin jokaisella on oma mielipiteensä, ihmiset näkevät silti turhan paljon vaivaa muiden mielipiteistä. Monet jopa aloittavat keskustelut hyvin negatiivisella asenteella ikään kuin provosoidakseen muita. Tällainen tapa, jossa koetetaan tahallaan ärsyttää muita, saa luonnollisesti aikaan turhanpäiväisiä riitoja kommenteissa.

Näin ulkopaikkakuntalaisena näitä palstoja seuratessa saa Pälkäneestä ja sen ihmisestä lapsellisen, typerän ja ennen kaikkea väärän kuvan. Tämä ei tietenkään koske kaikkia, ja monet kyllä jättävät provosoitumisen sikseen ja käyttäytyvät netissä ihan asiallisesti. Silti tämä negatiivisuus paistaa kuitenkin kirkkaana kaiken muun läpi.

Mietin useasti, minkä takia keskustelut täytyy aloittaa ikään kuin muita ärsyttääkseen. Kai on hauskaa lukea vihaisten ihmisten kommentteja.

Toisaalta mietin, miksi kukaan edes vaivautuu suuttumaan. Tuntuu siltä, etteivät ihmiset ollenkaan osaa hallita omia tunteitaan ja huomata, milloin joku koettaa vain provosoida.

Jokainen ihminen reagoi eri tavalla asioihin, varsinkin netissä, mutta etenkin oma asenne vaikuttaa keskustelun kulkuun. Minusta tuntuu että, jotkut ihmiset ikään kuin luovat oman paremman version itsestään netissä.

Monet myös sanovat paljon enemmän ja paljon kärkkäämmin näytön toiselta puolen kuin kasvotusten. Netissä ollessaan kannattaa siis pitää mielessä, että jos joku selkeästi haluaa provosoida ja ärsyttää, siihen on turha lähteä mukaan.

Kannattaa myös nettiä selatessaan pitää mielessä, että kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää ja että olemme kaikki loppujen lopuksi ihmisiä eikä kukaan ole täydellinen.

Aleksi Valden

 

Kirjoittajan mielestä osa provosoi tahallaan nettikeskustelussa. Muun muassa Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmä välittää perin negatiivista kuvaa koko paikkakunnasta.

Kommentointi on suljettu.