Negatiivinen nettikeskustelu antaa Pälkäneestä väärän kuvan – osa kirjoittajista provosoi tahallaan

Nettipalstoilla ja Facebook-ryhmissä syntyy helposti riitoja pienistä ja mitättömistä asioista. Yksi paikka, missä tätä esiintyy toistuvasti, on Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmä. Nimestä voi jo päätellä, että ryhmä on suunnattu pälkäneläisille, jotta kaikkien ääni tulisi esille.

Vaikkakin jokaisella on oma mielipiteensä, ihmiset näkevät silti turhan paljon vaivaa muiden mielipiteistä. Monet jopa aloittavat keskustelut hyvin negatiivisella asenteella ikään kuin provosoidakseen muita. Tällainen tapa, jossa koetetaan tahallaan ärsyttää muita, saa luonnollisesti aikaan turhanpäiväisiä riitoja kommenteissa.

Näin ulkopaikkakuntalaisena näitä palstoja seuratessa saa Pälkäneestä ja sen ihmisestä lapsellisen, typerän ja ennen kaikkea väärän kuvan. Tämä ei tietenkään koske kaikkia, ja monet kyllä jättävät provosoitumisen sikseen ja käyttäytyvät netissä ihan asiallisesti. Silti tämä negatiivisuus paistaa kuitenkin kirkkaana kaiken muun läpi.

Mietin useasti, minkä takia keskustelut täytyy aloittaa ikään kuin muita ärsyttääkseen. Kai on hauskaa lukea vihaisten ihmisten kommentteja.

Toisaalta mietin, miksi kukaan edes vaivautuu suuttumaan. Tuntuu siltä, etteivät ihmiset ollenkaan osaa hallita omia tunteitaan ja huomata, milloin joku koettaa vain provosoida.

Jokainen ihminen reagoi eri tavalla asioihin, varsinkin netissä, mutta etenkin oma asenne vaikuttaa keskustelun kulkuun. Minusta tuntuu että, jotkut ihmiset ikään kuin luovat oman paremman version itsestään netissä.

Monet myös sanovat paljon enemmän ja paljon kärkkäämmin näytön toiselta puolen kuin kasvotusten. Netissä ollessaan kannattaa siis pitää mielessä, että jos joku selkeästi haluaa provosoida ja ärsyttää, siihen on turha lähteä mukaan.

Kannattaa myös nettiä selatessaan pitää mielessä, että kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää ja että olemme kaikki loppujen lopuksi ihmisiä eikä kukaan ole täydellinen.

Aleksi Valden

 

Kirjoittajan mielestä osa provosoi tahallaan nettikeskustelussa. Muun muassa Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmä välittää perin negatiivista kuvaa koko paikkakunnasta.

Nettikeskustelu

Negatiivisuus paistaa kirkkaana kaiken muun läpi.

Kommentit (4)

 1. paavomustonen

  Mitä mieltä olet, Aleksi, auttaisiko asiaan esimerkiksi tällä palstalla se, että kommentteja ei voisikaan esittää nimettömän. Nimettömyys takaa juuri sen vanhan vitsin, että mielipiteet ovat kuin peräreikä, jokaisella omansa. Monesti on myös kyse aidosta väärinkäsityksestä. Kerronpa tästä esimerkin viime viikolta: Eräs aamuäreä napamies kehotti minua lukemaan vanhoja lehtiä, no, se oli varmaankin vaan jekkujuttu! Tässä se väärinkäsitys juuri kuitenkin luuraa. Minulla on turhankin kiire, en minä ehdi vanhoja juttuja lueskelemaan, kun kaikki aikani menee materiaalin tuottamiseen päätöksentekoprosesseihin ja huomisiin lehtiin. Napamies luuli minun olevan joutilas eläkeläinen, ei pitäisi luulla, kannattaa ottaa selvää.

 2. mikkokaipainen

  Kyllähän se positiivinen lähestymistapa olisi aina kehittävämpää, oli kyse sitten mielipidekirjoituksesta tai mistä tahansa muusta elämässä. Negatiivisuus imee hirveästi energiaa kaikelta hyvältä.

  • paavomustonen

   Kyllä sinä Mikko olet aivan oikeassa. Kysymys onkin siitä mikä koetaan negatiivisena. Olen käsityksessä, että henkilöstö kokee hyvin negatiivisena jo viidennen aivan joutavan ruokapalveluselvityksen kymmenen vuoden aikana. Viisi on varmasti, mutta saattaa niitä olla kuusikin, täytyy tarkastaa, kunhan pöly laskeutuu. Nämä selvitykset ovat päättäjille osallistumista ja joillekin jopa ajankulua, siis myönteistä, mutta kukapa ajattelisi noita työntekijöitä….ne duunarit ovatkin aina niin negatiivisia, ajattelee päättäjä. Asia selitetään muodikkaasti muutosvastarintana tms. Asioilla on puolensa, siinä missä toinen harrastelee, niin toinen kokee sen tarpeettomana vainoamisena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?