Roholan tonttien imua halutaan vahvistaa – kunnanhallitus esittää hintojen puolittamista

Paljon kyselyitä mutta marraskuuhun mennessä ei yhtään konkreettista varausta. Kunnianhimoinen Roholan asuinalue Lahdentien varressa ei ole lähtenyt rakentumaan Pälkäneen kunnan toiveiden mukaisesti.

Tilannetta ei ole auttanut se, että valtaosa nyt myynnissä olevista tonteista vaatii paaluttamista. Kunnanhallitus esittääkin ratkaisuna valtuustolle, että ensimmäisenä rakennettavaksi sovitun alueen paalutusta vaativat tontit myydään 50 prosentin alennuksella toukokuun loppuun mennessä. Tämän toivotaan tuovan alueelle jo kiinnostuksensa ilmaisseita talotehtaita ja sitä kautta myös yksityisiä rakentajia.

Kunta on käynyt neuvotteluja usean eri talotehtaan kanssa. Näiden kautta Roholaan voisi saada ennakkomyyntiin rivitalo- ja omakotitaloasuntoja, joilla saataisiin näkyvyyttä asuntomarkkinointiin ja valmistalojen myötä tarjontaa niille, jotka eivät itse halua rakentaa. Talotehtaat ovat kuitenkin laskeneet, että nykyisillä tonttihinnoilla talokokonaisuuksien hintoja ei saada painettua riittävän kilpailukykyisiksi.

Kunnan mukaan yksityisten rakentajien innostusta on hillinnyt etenkin se, että suuri alue on vielä tyhjillään ja koko alueen rakentuminen valmiiksi tulee viemään vuosia.

Ongelmista jälkimmäistä on yritetty taklata jo ennalta: rakennustöitä on suunnitelmissa vaiheistettu kolmeen osaan niin, että eri aikaan rakentuvien alueiden rakennustyöt eivät olisi häiriöksi jo rakennetuilla alueilla. Rakentajia karkottavaa tyhjän alueen ongelmaa pyritään puolestaan ratkaisemaan valtuustolle esitetyillä hinnanalennuksilla, joista on neuvoteltu myös yksityisten maanomistajien kanssa.

Alun perin tänä vuonna Roholasta tontin varanneille on tarjottu 20 prosentin alennusta tontin hinnasta. Niin sanotuksi listahinnaksi on määritelty 20 euroa neliöltä. Ensimmäisessä vaiheessa kaupan on kaikkiaan nelisenkymmentä tonttia.

Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan myös Roholan kunnallisteknisen urakan louhintatöitä, jonka urakkasopimuksen tulkinnassa on ollut eriäviä näkemyksiä. Jatkossa urakoiden pelisäännöistä pyritään saamaan mahdollisimman yksiselitteiset jo hyvissä ajoin ennen niiden käynnistymistä.

Roholan alueelle on kaavoitettu noin 200 omakotitalotonttia ja pientaloasuntoa noin 58 hehtaarin alueelle Lahdentien, Pälkänevedentien ja Kostianvirran väliselle alueelle. Asuinaluetta halutaan rakentaa kolmessa vaiheessa. Toissa keväänä arvioitiin ensimmäisessä vaiheessa rakentamisen maksavan vajaa 3,3 miljoonaa euroa, toisessa vaiheessa noin 1,3 miljoonaa euroa ja viimeisessä vaiheessa 800 000 euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.