Uudet kujeet

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Lukijoitteni aivan kohtuuttomasta tiedon halusta ja uteliaisuudesta johtuen joudun jälleen paljastamaan uuden kalenterivuoden kaikkein merkittävimpiä tapahtumia. Se on selvän näkijän osa. Veronmaksajat ovat tyytyväisiä vuoden alusta alkaen. Yle-vero tuo esiin uusia kilpailuja, joista mielenkiintoisin ratkeaa jo tammikuun lopussa. Marja Sannikka, Sanna Ukkola ja Susanna Laine haastavat Moikkari-television sääprofeetan Liisa Rintaniemen kilpailemaan siitä, kuka pysyy Suomen korkeimmilla koroilla pisimpään pystyssä. Euroopan keskuspankin (EKP) ohjauskorko pysyy ennallaan. Aaro Veli Väinämö Niinistö, 1, oppii konttaamaan. Suomen Pankin uusi pääjohtaja Olli Rehn oppii diskonttaamaan.

Kaisa Mäkäräinen hiihtää ja ampuu, Krista Pärmäkoski vain hiihtää Suomelle maailmanmestaruuden. Sami Jauhojärvi valitaan uuden meänkielisen jänkhä-television toimitusjohtajaksi. Lauri Markkanen tapaa Michael Jordanin ja Barack Obaman. Petra Olli siirretään ylivoimansa ja sukunimensä takia miesten sarjaan. Muurahaiset ryömivät telttaan ja punkin soittaminen kielletään.

Kimi Räikkösestä tulee Sauber-tallin pääomistaja ja sen ansiosta ykköskuski. Valtteri Bottas liittyy Lastenklinikan kummiksi. Waltteri Torikka myy Espoon ja Christiano Ronaldo Manchesterin asuntonsa. Eino Grön täyttää 80, Donald Trump 73, Tapani Kansa 70 ja Vladimir Putin 67 vuotta.

Huhtikuisissa eduskuntavaaleissa vallan värit vaihtuvat. Punaiset voittavat siniset ja vihreät voittavat mustat. Alavilla mailla Halla-ahon vaara. Koripallokentän kokoinen Suomen lippu nostetaan Haminan Sibeliuskadulle venäläiseen salkoon. Kun salko kaatuu, Aitoossa Flagmore Oy:ssä valmistettu lippu naulataan Haminan liikuntahallin lattiaan, ja sillä aletaan pelata koripalloa. Norja tilaa 52 kappaletta F-35 -A hävittäjää kuultuaan Suomen tilaavan niitä kahta vähemmän. Hinta liikkuu kymmenissä miljardeissa euroissa, mutta vastakauppoina luvataan alennuksia McDonaldsin juustohampurilaisten hintaan, kuten aikaisemmissa Hornet-kaupoissakin.

Puheista ja Valkoisen talon 252:n huippuhävittäjän tilauksesta päätellen seuraavaa maailmansotaa valmistellaan, mutta odottaa joudumme vielä muutamia vuosia, sillä hävittäjiä tulee hihnalta hitaammin kuin Volkswageneita. Donald Trump saa Nobelin rauhanpalkinnon, joka on tarpeellinen lisä hänen 3,1 miljardin dollarin varallisuuteensa. Esko Aho asettuu Keskustan presidenttiehdokkaaksi, ainakin häntä pyydetään. Helsingin musiikkitalon nimi muutetaan Biblioteekiksi.