Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen vierailee Myöhästynyt hääyö -komediassa Kangasalla

Lääkäri Tapani Kiminkinen on tullut tunnetuksi muun muassa tietokirjailijana ja Yleisradio TV1:n esittämästä sarjasta Tohtori Kiminkinen. Kuva: Kiminkinen
Lavalla nähdään Ilkka Holmavuo, Sanna Tarulahti, Annikki Saha ja Ismo Kotro. Kuva: T. Heinonen

Mika Waltarin Myöhästynyt hääyö tekee vierailun Kangasala-talossa maaliskuussa. Näytelmä nähdään Kangasala-talossa keskiviikkona 27. maaliskuuta kello 19.

– Esitys sai ensi-iltansa Varkauden Kuntorannan Eevansalissa syyskuussa. 1950-luvun nostalgia ja herkulliset henkilöhahmot ovat olleet yleisön mieleen, ja erityistä kiitosta olemme saaneet aikakauden tyylin mukaisesta puvustuksesta, toteaa esityksen ohjannut Eeva Eloranta.

Lisämausteena esityksessä vierailee maalaislääkäri Tapani Kiminkinen posteljoonin cameo-roolissa. Eikä komedia pääty ennen kuin Kiminkinen on pitänyt oman terveysaiheisen show´nsa, josta löytyy sekä tärkeää asiaa että hurttia huumoria.

Myöhästynyt hääyö on romanttinen komedia hääparista, jonka hääyölle kasautuu mitä hullunkurisimpia esteitä, ei vähimmin avuliaan anopin ja epäluuloisen Amerikan-enon toimesta. Jälkimmäinen on lisäksi tunnettu tuimasta naisvihastaan, joten pulaan joutunut sulhanen keksii peitetarinan juuri solmitulle avioliitolleen, jottei odotettu perintö mene sivu suun.

Epäonnisena sulhasena nähdään Ismo Kotro, anoppina Annikki Saha, Amerikan enona Ilkka Holmavuo ja nuorikkona Sanna Tarulahti.