Paavali ja flyygeli kohtaavat taas

Paavali Jumppanen. Kuva: Maarit Kytöharju.

Paavali Jumppanen soittaa Wanderer-resitaalikonsertin Kangasala-talossa torstaina 31. tammikuuta kello 19. Ohjelmistossa kuullaan pianoteoksia Bachilta, Chopinilta, Brahmsilta ja Schubertilta.

Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista menestyneimmistä suomalaispianisteista. Hän esiintyy säännöllisesti sekä solistina että kamarimuusikkona ympäri maailmaa.

Kangasala-talon toimintaan Paavali Jumppanen jätti jälkensä jo toiminnan alkuvaiheessa. Hän valitsi Kangasala-salin konserttiflyygelin Steinwayn Hampurin tehtaalla ja konsertoi valitsemallaan instrumentilla helmikuussa 2015.

–Tehtaalla oli valmiina rivissä viisi huippuhienoa, juuri valmiiksi saatua Steinway flyygeliä. Niistä seuloitui nopeasti kaksi mielenkiintoisinta yksilöä ja parisen tuntia soitettuani oli valintani Kangasala-talon soittimeksi selvä. Kriteerinä ei ollut niinkään iso ääni tai tietynlainen sointi, vaan flyygeli, jossa oli potentiaalia kehittyä sävykkääksi ja luotettavaksi soittimeksi, kuvaili valintaa Paavali Jumppanen vuonna 2015.

– Nyt Paavali ja flyygeli tapaavat ensimmäisen kerran näiden vuosien jälkeen ja onkin kutkuttavaa kuulla Paavalin arvio siitä, miten soitin on käytön myötä kehittynyt, innostuu Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.