Luja-Lukko nousi kuilun partaalta, Kososen kanssa sorvattiin jatkosopimus

Kokenut Reko Käenniemi jatkoi vahvoja otteitaan myös Vilppulan Tähteä vastaan. Kuva: Jari Salopino.

Hyökkäys oli pälkäneläisittäin pitkään kaksiteräinen miekka, kun Pälkäneen Luja-Lukko kohtasi Vilppulan Tähden lentopallon kakkossarjassa Kostia-areenalla. Pisteitä syntyi, mutta vastaavasti hyökkäyksistä tehtiin lähes luvattoman paljon virheitä.

Kun syöttöpelikään ei toiminut toivotusti, ei ollut ihme, että vierasjoukkue oli kahden erän jälkeen selkeästi niskan päällä. Luja-Lukko ei kuitenkaan lannistunut: valmentaja Heikki Kosonen usutti muutoksiin syöttötaktiikassa, ja Tähden vastaanottoa saatiin heikennettyä – ei rutkasti, mutta juuri riittävästi.

Pälkäneläisjoukkue jatkoi lopulta voittokulkuaan ylemmässä jatkosarjassa viemällä voiton hienon nousun jälkeen erin 3–2 (21–25, 23–25, 25–22, 25–22, 15–12).

– Kyllä tämä joukkue on sitkeä ja haluaa voittaa. Olimme viidennessä erässä kylmäpäisempiä – pari kokenutta pelaajaa ja aiemmat voitot helpottivat meitä varmasti. Jos emme olisi muuttaneet omaa syöttöpeliämme, vastustaja olisi luultavasti voittanut 0–3, valmentaja Kosonen tuumasi pelin jälkeen.

Luja-Lukon kausi jatkuu tuplapeliviikonlopulla. Lauantaina odottaa ottelu Salpista vastaan vieraskentällä ja sunnuntaina on vuorossa kotiottelu Loimaan Jankkoa vastaan.

 

Kosonen jatkaa ensi kaudella

Vahvaa rynnistystä kakkossarjan kärkeen tällä kaudella tehnyt Luja-Lukko sai viikonloppuna myös toisen haluamansa. Seura ja päävalmentaja Kosonen pääsivät yksimielisyyteen siitä, että Kososen on hyvä valmentaa Pälkäneellä myös ensi kaudella.

Jatkosopimuksen tehneen Kososen mukaan päätös oli lopulta varsin helppo tehdä. Erinomaiset harjoitusolosuhteet, eteenpäin menevä joukkue ja hyvä ilmapiiri urheilun ympärillä eivät ole itsestäänselvyyksiä kakkossarjatasolla, mutta Pälkäneellä ne kaikki ovat mainiolla mallilla.

Viime keväänä pestatun Kososen kiinnitystä on pidetty Luja-Lukon lentopallohistorian merkittävimpänä rekrytointina.

Hän on työskennellyt tyttöjen maajoukkueissa, poikien ja tyttöjen aluejoukkueissa, eri juniori-ikäluokissa sekä kaikilla naisten sarjatasoilla kakkossarjasta liigaan. Viime kaudella Kosonen työskenteli Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen apuvalmentajana ja toimi myös vastuuvalmentajana.

Pelaajauransa vuonna 1997 päättänyt Kosonen on pelannut passarina 138 SM-sarjaottelua Lahden Kimmossa, Jyväskylän Kirissä ja Vammalan Lentopallossa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.