Pyhiä nykynaisia Luopioisten Naistenpäivässä

Puhumassa Marja-Liisa Kuitunen.

Sunnuntaina 17. maaliskuuta Luopioisten seurakuntakeskukseen kokoontui salin täydeltä naisia viettämään naistenpäivää. Iltapäivä aloitettiin herkuttelemalla lohileivillä ja suklaaputoukseen dipattavilla makupaloilla. Tarjoilujen tuotto – 440 euroa – lahjoitettiin Yhteisvastuukeräyksen hyväksi auttamaan nuorten opiskelumahdollisuuksia kotimaassa ja kehitysalueilla.

Päivän teemaan ”Pyhiä nykynaisia” syvennyttiin ensin Marja-Liisa ”Maija” Kuitusen maalausten ja tarinoiden kautta. Kuitunen on jo vuosia työstänyt ajatusta pyhyydestä ja inhimillisyydestä ja huomannut, että pyhiä ihmisiä ei ole löydettävissä vain Raamatun lehdiltä ja erityisen onnistuneiden sankarien joukosta. Meidän ajassamme ja maailmassamme Jumalalla on käytössään vain meitä tavallisia ihmisiä Hänen palvelijoinaan välittämässä Hänen rakkauttaan. Kuitusen kuvista ja tarinoista saattoi jokainen kuulija tunnistaa itsensä tai jonkun tuttunsa: se rohkaisi, vahvisti ja haastoi meitäkin toimimaan omalla paikallamme omissa tehtävissä.

Kuitusen lisäksi puheenvuoroja käyttivät Terhi Hölsä, Sini Nurmi ja Karoliina Vierikka. Hölsä kertoi, miten on kokenut johdatusta elämässään, Nurmi puhui arvokkaasta vanhuudesta ja Vierikka muistutti yhteisöllisyyden ja erilaisuuden tärkeydestä. Iltapäivää rytmittivät pälkäneläisen Heli Patanan ihanat psalmilaulut Ritva Huomon säestämänä. Naistenpäivä päättyi yhteiseen ehtoollisen viettoon Helvi Jousmäen johdolla ja Leena Peltosen ja Paula Suksian avustamana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?