Huippukitaristi Timo Korhonen konsertoi Kangasalla

Viidestoista Tampere Guitar Festival järjestää jälleen yhden tähtikonserteistaan Kangasala-talossa. Torstaina 6. kesäkuuta kello 19 kuultavassa konsertissa esiintyy kotimainen klassisen kitaran huippu Timo Korhonen. Konsertti järjestetään yhteistyössä Kangasalan kaupungin ja Kangasala-talon kanssa.

Timo Korhonen on maailmalla tunnustettu klassisen kitaran mestari, joka hyödyntää soittimen mahdollisuuksia monipuolisesti. Korhosen soitossa yhdistyvät tulkinnallinen vapaus, voimakkuus ja rikas äänenvärien käyttö. Kangasalan konsertissaan Korhonen soittaa muun muassa säveltäjien Hosokawa, Tiensuu, J.S. Bach, Brouwer, Schwitters ja Takemitsu teoksia. Mukana on myös moderneja versioita Beatles-klassikoista Michelle ja Yesterday.

Viikon kestävä Tampere Guitar Festival järjestetään 3.–9. kesäkuuta. Tämän vuoden päätapahtumapaikka on Tampereen Musiikkiakatemia. Juhlavuottaan viettävän tapahtuman pääesiintyjiä Korhosen lisäksi ovat kitaran pioneerit Assad Brothers Brasiliasta ja fingerstylen taitajat Frank Vignola ja Vinnie Raniolo Yhdysvalloista. Konserttien lisäksi ohjelmassa on kitarakursseja, luentoja ja toista kertaa järjestettävä Suomen kitarakilpailu, johon osallistuu liki 50 kilpailijaa Suomesta ja maailmalta.