Tavasesta vihdoin eroon – Pälkäneen pitäisi laskuttaa tekopohjavesiyhtiötä kunnan kehityksen hidastamisesta

Luin sunnuntain Aamulehdestä, että pienessä Urjalan kunnassa on  lähes 40 robotiikka- ja automaatioalan yritystä. Siellä menee hyvin. Kunta on vain hiukan Pälkänettä suurempi (13000 asukasta).

Pälkäneellä on tontteja, paljon tontteja myynnissä. On teollisuustontteja ja asuintontteja. Mutta yritykset eivät uskalla investoida tänne ja aloittaa tuotantoa, koska koskaan ei tiedä, mitä se Tavase taas keksii ja saa estettyä Ely-keskuksen avulla.

Eikö kunta voisi laatia laskelman siitä, kuinka suuren teoreettisen vahingon Tavasen toimet ovat aiheuttaneet Pälkäneelle, ja lähettää laskun Tavasen suurimmille osakaskunnille? Ja käyttää kaikkia poliittisia kanavia eduskuntaa myöten, jotta tämä Pälkäneen kehitystä vakavasti haittaava Tavase-uhka saataisiin torjuttua.

Nyt kaikki peliin!

 

Paul Tiililä

vanhuskuntalainen