RaLu jatkaa voittokulkuaan – lauantaina kaatui sarjakakkonen Kouvot

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkue RaLu jatkaa voittojen tiellä koripalloilun alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallisessa 1-divisioonassa.

Mikä ottelu: Kostia-areenalla pelattiin lauantaina 7.12. alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallisen 1-divisioonan ottelu RaLu – Kouvot

Ennakkoasetelma: Sarjakärki RaLu vastaan sarjakakkonen Kouvot. Niukasti SM-sarjasta pudonnut Kouvot oli ennakkoon syksyn kovin haaste RaLulle. SM-karsinnoissa Kouvot oli muun muassa voittanut SM-sarjassa tällä hetkellä kakkosena olevan HyPon 22 pisteellä. Ennakkosuosikkia RaLu – Kouvot -otteluun oli kuitenkin vaikea veikata.

Miten kävi: RaLu – Kouvot 59–47 (14–12, 14–8, 18–10, 13–17)

Ratkaisu: Kouvolalaiset tulivat otteluun pitämään kovaa vauhtia ja prässäsivät koko ottelun. Ottelu oli varmasti syksyn fyysisin, ja pelaajien kuormitusta ei helpottanut myöskään äärimmäisen kovan pelaamisen salliva, mutta tasapuolinen tuomarilinja. RaLu onnistui hienosti kolmen pisteen heittojen puolustuksessa ja pakotti sarjan parhaan heittojoukkueen ajamaan kohti koria. RaLun pelaajien kovuus korin lähellä riitti tukahduttamaan Kouvojen hyökkäyksen. Lopullisesti ottelu ratkesi kolmannen jakson ensimmäisellä seitsemällä minuutilla, jonka RaLu voitti 16–4 ja karkasi 22 pisteen karkumatkalle.

Onnistuja: Roosa Taipale oli huilannut edellisen sarjapelin ja hoitanut jalkansa kuntoon. Koko ottelun energisesti pelannut pälkäneläinen pimensi vastustajan ykköspelaajan 4 pisteeseen ja viimeisteli itse ottelun korkeimmat pisteet (17) kovilla prosenteilla (2 pisteen heitot 70% ja 3 pisteen heitot 100%). Tähän vielä päälle 9 levypalloa ja 3 pallonriistoa, joten teholukemaksi saatiin komea 26.

Kommentti: ”Tänään oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella sitä henkistä ja etenkin fyysistä kovuutta, mitä on haettu. Ei se ollut aina kovin kaunista, mutta tykkäsin näkemästäni”. RaLun valmentaja Tomi Ingman

Entä nyt? RaLu jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Sarja jatkuu ensi lauantaina syyskauden viimeisellä ottelulla Vilpasta vastaan Salossa.

Roosa Taipale pelasi lauantaina hyvän ottelun.