Kangasalalaiset nuoret loistavat Joulun Sankari -konsertin solisteina

Kangasala-talossa esitetään perjantaina 20.12. Lasse Heikkilän säveltämä Joulun Sankari -konsertti. Musiikkiteatteri Valkia tarjoaa illan aikana tunnelmallisen kokonaisuuden, jossa yhdistetään erilaisia tyylilajeja laulun, tanssin ja teatterin keinoin. Konsertissa soittavat säveltäjä Lasse Heikkilä, musiikkiyhtye Sibbe-siskot ja trumpetisti Alina Lahdensivu. Joulukonsertti toteutetaan Musiikkiteatteri Valkian ja Kangasala-talon yhteistyönä.

Konsertin laulusolisteina toimivat kangasalalaiset nuoret Liina-Lotta Hakamäki ja Janne-Tapani Simola. Hakamäki opiskelee laulua Pirkanmaan musiikkiopistolla, ja on aiemmin tullut tutuksi musikaaleista Sound of Music, Annie ja Hullu prinssi.

Simola on Hakamäen lailla laulun ja teatterin monitaituri, joka on puolestaan kartuttanut osaamistaan oopperalaulaja Hanna Kronqvistin laulutunneilla. Hän on myös edesmenneen oopperalaulaja Antti-Tapani Simolan poika. Solistin roolin lisäksi Simola toimii konsertin ohjaajana.

– Joulun Sankari on elänyt mukanani lapsuudesta asti. Onkin suuri kunnia päästä tuomaan oma taiteellinen visio teoksen musiikin ympärille. Isäni jäljissä olen löytänyt itseni nyt myös kuoronjohtajana ja olen nauttinut siitä valtavasti, Simola toteaa.

Janne-Tapani Simola ja Liina-Lotta Hakamäki laulavat Kangasala-talon lavalla perjantaina 20. joulukuuta.

Jouluisen tunnelman lomassa konsertissa saadaan kokea pieni maistiainen Musiikkiteatteri Valkian valmisteilla olevasta suurmusikaalista Simon Kyreneläinen. Tämä Lasse Heikkilän klassikkomusikaali juhlii ensi pääsiäisenä 30-vuotista historiaansa uuden käsikirjoituksen voimin. Käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Musiikkiteatteri Valkian taiteellinen vastaava Sirkku Hoikkala. Musikaali esitetään myös Kangasala-talossa ensi huhtikuussa.

Musiikkiteatteri Valkia on vuonna 2018 perustettu tamperelainen ryhmä, jossa näyttämötaide- ja musiikkialojen ammattilaiset, opiskelijat ja sitoutuneet harrastajat työskentelevät yhdessä. Tuotanto keskittyy pääasiassa säveltäjä Lasse Heikkilän musiikin ympärille.

Hanna Lamula