Kangasalan kaupunki vastaa kohuun: koulujen joulujuhlien virsilinjaus peruutetaan

Kangasalan kaupunki vastaa perjantai-iltaisessa tiedotteessaan koulujen joulujuhlien virsilinjauksesta nousseeseen kohuun. Julkisuudessa on keskusteltu tänään vilkkaasti linjauksesta, jonka mukaan Enkeli taivaan -virren aikana ei saa koulujen joulujuhlissa nousta seisomaan.

 

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että linjausta käsiteltiin 21. marraskuuta pidetyssä rehtorikokouksessa, jossa rehtorit nostivat esille kyseisen virren säkeistön 10 laulamiseen liittyvän seisomaan nousemisen. Kokouksessa todettiin yhteisesti, että valtakunnalliseen ohjeistukseen nojautuen virren voi koulun juhlissa laulaa. Samalla sovittiin yhteisestä paikallisesta toimintatavasta niin, että kaikille yhteisessä joulujuhlassa lauletaan koko virsi istualtaan. 

–  Ketään ei kuitenkaan ole erikseen millään tavalla kielletty nousemasta seisomaan, tiedotteessa täsmennetään.

 

Kaupunki pahoittelee asiasta aiheutunutta laajaa mielipahaa. Asiaa käydään vielä läpi alkuvuonna Kangasalan opetuspalveluissa.

– Tulemme peruuttamaan tämän linjauksen, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?