Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo ylsivät uuteen kävijäennätykseen – ”tapahtumamäärät ja sisällöt ovat nyt sillä tasolla, joka viiden toimintavuoden jälkeen on tavoitteena ollutkin”

Samuli Heimonen oli Kimmo Pyykkö -taidemuseon viime vuoden vetonaula.

Hullu Prinssi ja Samuli Heimosen mosaiikit vetivät Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon kävijämäärän ennätystasolle viime vuonna.

Kangasala-talossa vieraili yhteensä 54 566 asiakasta, joista 15 733 kävi taidemuseossa.

Kangasala-talon mukaan viime vuosi toi talolle kasvua kaikilla osa-alueilla: kävijämäärien lisäksi myös tapahtumamäärä nousi päätyen yli viiteensataan. Vuoden kohokohtia olivat muun muassa paikallisin voimin syntyneet Hullu Prinssi -musikaali ja irlantilaisen musiikin tapahtuma Kangasala Irish Festival. Myös laajan elokuvatarjonnan kerrotaan saaneen hyvän vastaanoton.

– Olen iloinen kasvusta ja erityisesti siitä, että olemme alkaneet tuntemaan yleisömme ja yleisö meidät. Tapahtumamäärät ja sisällöt ovat nyt sillä tasolla, joka viiden toimintavuoden jälkeen on tavoitteena ollutkin, summaa toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Hänen mukaansa kevään myynti antaa merkkejä siitä, että suunta on tänäkin vuonna kohti kasvavia kävijämääriä.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon suosituimmaksi näyttelyksi nousi alkuvuonna esillä ollut Samuli Heimosen näyttely, jossa vieraili yhteensä noin 7800 ihmistä. Kangasalalaisen Einar Ilmonin taidetta kesäkuukausina esitelleessä näyttelyssä kävijöitä oli runsaat 5000 ja syyskuussa avattuun Riitta Nelimarkan näyttelyyn tutustui vuoden loppuun mennessä 2800 kävijää. Kokonaiskävijämäärä kohosi viime vuodesta liki tuhannella asiakkaalla.

Suunnittelu- ja rakentamisaikanaan kiivasta keskustelua herättänyt kulttuuritalo keräsi ensimmäisenä toimintavuonnaan noin 49 000 kävijää, joista Kimmo Pyykkö -taidemuseo vajaat 11 000 kävijää. Avausvuoden aikana talossa järjestettiin noin 180 tapahtumaa.

Kangasala-talo avattiin yleisölle 1. helmikuuta 2015.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo hyväksyttiin valtionosuusmuseoksi vuoden 2020 alusta ainoana uutena taidemuseona Pirkanmaalla.