Kivennapa kylästä kylään – Pälkäne kylästä kylään

Moni kivennapalainen ja karjalaistaustainen on lukenut Kivennapaan liittyviä kyläkirjoja. Lähdekirjana on ollut Kivennapa kylästä kylään -kirja, joka kertoo pitäjän taloista/asukkaista kylittäin vuonna 1939. Uusin Pälkäneen kirjastoon tullut kirja on Tattiportilta evakkoon, jossa mainitaan yhtenä kohteena Hauhon Kaukkalan kylä ja sen muutama talo, joihin majoitettiin ko. pitäjän evakkoja.

Hiljan ilmestyi myös kyläkirja Kaukkalan raittilta, jossa mainitaan myös näistä Kivennavalta muuttaneista evakoista. Luopioisista ja sen kylistä on aiemmin ilmestynyt monista kylistä kirjoja ja on sellainenkin, joista on ilmestynyt useita, kuten Puutikkala ja Aitoo (AVPK).

Toivon kyläyhdistyksien yhteisesti tekevän samanlaisen koontakirjan, kuten on aikanaan tehty Kivennapa kylästä kylään -kirja. Kohtapuoliin on liian myöhäistä, sillä ”tietäjät iän ikuiset”, niin monet heistä on jo muuttaneet tuonpuoleiseen mukanaan tietoa, joilta tulevat sukupolvet jäävät paitsi.

Ei kun siis kynät, paperit, mankat ja älykännykät mukaan, ja tämän päivän ”lönruutit” hommiin!

Matti L.

Nappoilainen toisessa polvessa

 

Kommentointi on suljettu.