Aluksi oli tyhjä seinä, nosturi ja Jussi – graffitipiireistä ponnistavan JussiTwoSevenin näyttely avautui Kangasala-talossa

Aluksi oli tyhjä seinä, nosturi ja Jussi. Suomen tunnetuimpiin kuuluvan seinämaalauksia tekevän kuvataiteilija JussiTwoSevenin näyttely All Is One aukesi Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25. tammikuuta.

Lähtötilanne Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Ennen seinämaalauksen maalaamista paikalleen JussiTwoSeven on työskennellyt aiheen parissa jo pitkään. Valmistelutyöt: esimerkiksi sabluunien suunnittelu ja tekeminen vievät paljon aikaa. – Itse maalaaminen käykin sitten melko nopeasti, JussiTwoSeven sanoo. Kuva: Jussi

 

Lapinpöllöaiheinen seinämaalaus puolessa välissä. JussiTwoSeven tekee spraymaaleilla monikerroksisia seinämaalauksia. Kangasalan näyttelyn teoksia yhdistää mustavalkoinen värimaailma ja graffititaustasta kumpuava sabluunatekniikka. Kuva: Jussi

 

Lähes valmista. JussiTwoSevenin maalauksissa tarkka ja harkittu kädenjälki yhdistyy roiskeisiin ja valumiin. – All Is One -näyttely käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta – sitä kuinka kaikki liittyy toisiinsa, JussiTwoSeven kertoo. Näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 17. toukokuuta asti. Kuva: Jussi

 

JussiTwoSeven

  • Helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija
  • Kasvoi graffitikulttuurin parissa. Katutaiteen vaikutus näkyy edelleen työskentelytavoissa ja -jäljessä.
  • Yksi Suomen tunnetuimpia seinämaalausten eli muraalien tekijöitä. Ensimmäiset julkiset katutaideteokset maalasi Helsinkiin ja Espooseen: Pasilaan huuhkajan (Bubo Bubo, 2015), Espoon Leppävaaraan kanahaukan (Kraa!, 2015) ja Espoon Keskukseen ruskeakarhun ( Roarrr!, 2015). Sittemmin maalannut seinämaalauksia ja katutaideteoksia myös Poriin, Mikkeliin, Turkuun, Ouluun, Hyvinkäälle ja Mänttään sekä Englannin Brightoniin ja Norjan Osloon ja Sandnesiin.
  • Ei perinteistä koulutusta kuvataiteilijan ammattiin. Kävi lapsena Espoon kuvataidekoulua, piirsi sarjakuvaa ja maalasi graffiteja. Opiskeli diplomi-insinööriksi, mutta teki myös Taideteollisessa korkeakoulussa sivuaineopintoja. Valmistumisensa jälkeen on toiminut kuvataiteilijana.

 

JussiTwoSevenin logo koristaa useita taiteilijan töitä.

Taiteilijanimi juontaa juurensa graffitipiireistä

Taiteilijanimi JussiTwoSeven näkyy logona useissa JussiTwoSevenin teoksissa. Logo on mustavalkoinen, jossa mustalle pohjalle on maalattu valkoiset numerot 2 ja 7. JussiTwoSeven haluaa esiintyä julkisuudessa vain taiteilijanimellään. Mistä taiteilijanimi juontaa juurensa?

– Nimessä on mukana oikea etunimeni. Numero 27 taas on liittynyt monin eri tavoin elämääni. Siinä on mukana lapsuuden asuinalueeni Espoon Viherlaakson postinumero. Numeroyhdistelmä löytyy myös syntymäajastani, JussiTwoSeven kertoo.

Tämänkaltainen nimen yhdistyminen kotiosoitteeseen on perinteinen taiteilijanimen muodostuskäytäntö graffitipiireissä.