RaLun peli kangerteli, mutta joukkue paransi otteitaan ottelun edetessä – tuloksena voitto kevään sarja-avauksesta

Hanna Hirvonen pelasi Rovaniemellä hyvän ottelun.

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän koripalloilun yhteisjoukkueen RaLun peli kangerteli kevään sarja-avauksen ensiminuuteilla. Ottelun edetessä RaLun peli kuitenkin parani, ja joukkue pääsi palaamaan Rovaniemeltä voitto takataskussa.

Mikä ottelu: Rovaniemellä pelattiin alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallinen I divisioonaottelu RoNMKY – RaLu

Ennakkoasetelma: RoNMKY ja RaLu olivat syksyllä pelanneet tasaisen ottelun, jonka RaLu voitti. Rovaniemen joukkue tiedettiin joukkueeksi, joka osaa rikkoa hyvin vastustajan peliä ja pelaa aina tilanteet loppuun asti.

Miten kävi: RoNMKY – RaLu 46–61 (13–17, 11–11, 12–13, 10–20)

Ratkaisu: Pitkä 1,5 kuukautta kestänyt joulutauko näkyi RaLun pelaamisessa, etenkin hyökkäyspelissä pelinopeus oli kadoksissa. Aina kun palloa maltettiin liikuttaa hyvin ja osattiin käyttää koko kenttää, seurauksena oli hyviä heittopaikkoja. Luotujen heittopaikkojen perusteella RaLun olisi pitänyt ratkaista ottelu jo kahdella ensimmäisellä jaksolla. Viimeistely oli kuitenkin heikolla tasolla, ja peli pysyi pitkään tasaisena. Kolmannella jaksolla RaLu pystyi kuitenkin nostamaan pelinopeuttaan ja neljännellä jaksolla Roosa Taipaleen johdolla pystyttiin käynnistämään sovituista seteistä näyttäviä koreja. Neljännen jakson ensimmäiset neljä minuuttia kirjattiin 12–0 RaLulle, mikä viimeistään käänsi ottelun vieraiden eduksi.

Onnistuja: Hanna Hirvonen onnistui tekemään Rovaniemellä 19 pistettä ja otti 10 levypalloa. Hirvonen oli viikkoa aikaisemmin käynyt vahvistamassa BC Nokian 03-tyttöjä Latviassa pelatussa kovatasoisessa EGBL-sarjan turnauksessa. Koko Latvian turnauksen all stars -viisikkoon valittu Hirvosen otteet olivat myös Rovaniemellä hyvällä tasolla.

Kommentti: ”Peli toimi hyvänä aloituksena keväälle. Pystyimme parantamaan tekemistä läpi ottelun. Paljon jäi parannettavaa, mutta toisaalta neljännestä jaksosta jäi todella hyvä maku.” RaLun valmentaja Tomi Ingman

Entä nyt? RaLun sarja jatkuu ensi lauantaina Tampereella TiKSiä vastaan.