RaLun pojat hävisivät hyvän esityksen jälkeen

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän koripalloilun yhdistelmäjoukkue RaLu pelasi hyvin, mutta se ei riittänyt vahvaa Lahti Basketballia vastaan.

Mikä ottelu: Lahti Basketball – RaLu, U16-poikien valtakunnallinen I-divisioona 8.2.

Ennakkoasetelma: Isokokoinen Lahti on kaudella hävinnyt vain yhden pelin. Syksyllä Kostia-areenalla Lahti koulutti RaLua 68 pisteen edestä.

Miten kävi: Lahti Basketball – RaLu 90–54 (23–14, 18–17, 26–13, 23–10)

Ratkaisu: RaLun aktiivinen hyökkäys tuotti alussa hankaluuksia isommille lahtelaisille. Lahti sai kuitenkin levypallopelin kautta ottelun rytmin muutettua ja sai nosteltua helppoja koreja. RaLu sai vielä ennen puoliaikaa hyvän runin aikaan, ja puoliajalle siirryttiin Lahden vain 10 pisteen johdossa. Kolmannen jakson puolivälin jälkeen Lahti onnistui lopullisesti karkaamaan RaLulta.

Onnistuja: Oskari Ketola piti koreillaan RaLun pelissä mukana tehden 13 pistettä, joista puoliaikaan mennessä jo 10 pistettä. Olli Piekkari pärjäsi parhaiten levypalloissa napaten kuusi levaria.

Kommentti: ”Hyvä esitys, vaikka selvä tappio tulikin.” RaLun valmentaja Kimmo Ketola

Oho! RaLun poikien kolmosprosentti (37,5) oli parempi kuin vapaaheittojen (35,7).

Entä nyt: RaLun ottelut jatkuvat Tesomalla lauantaina 15. helmikuuta, kun sarjan toinen yhdistelmäjoukkue LoKoKoFeeniks saapuu RaLun vieraaksi.