Aikuiset pääsevät piirtämään taidemuseossa

Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa käynnistyy helmikuussa aikuisilla tarkoitettu Nyt piirretään! -piirustuskurssi. Opettajaksi on pyydetty intohimoinen piirtäjä ja Kangasalan kaava-arkkitehtinä pitkään toiminut Markku Lahtinen, joka kannustaa kokeilemaan piirtämistä, vaikka edellisestä kerrasta olisi kulunut jo vuosikausia.

Piirtämään pääsee taidemuseon pääsymaksulla ja museo tarjoaa välineet. Piirustusillat pidetään torstaisin 13.2., 20.2., (EI 27.2.), 5.3. ja 12.3. kello 17.30–19 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Piirustuskurssi liittyy luonnollisesti katutaiteeseen, sillä taidemuseossa on juuri avautunut katutaiteilijanakin tunnetun kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely. Piirustuskurssilla on tarkoitus havainnoida lähiympäristöä piirtämällä ja tutkia sen parantamista katutaiteen avulla.

– Harjoituksena tarkastelemme Jussi TwoSevenin töitä ja tekniikkaa. Sen jälkeen teemme luonnoksia sekä Kangasala-talon ja kirjaston että torin ympäristön sisä- ja ulkoseinistä. Lopuksi keskustellaan katuympäristöstä ja taiteen mahdollisuuksista, kertoo Markku Lahtinen kurssisuunnitelmasta.