Rakkauden puutarha kukkii ystävänpäivän aattona

Kangasala-talossa kukkii ystävänpäivän aattona 13. helmikuuta Rakkauden puutarha. Suomalaisen barokkiorkesterin konsertin pääteos on Alessandro Scarlattin harvoin kuultu serenata. Koko konsertille nimensä antaneessa miniatyyrioopperassa solisteina laulavat sopraano Tuuli Lindeberg ja altto Susanne Langner Saksasta.

Italialaisen oopperan mestarin Alessandro Scarlattin serenata Il giardino d’amore (Rakkauden puutarha) pohjautuu rakkauden jumalattaren Venuksen ja häikäisevän komean nuorukaisen Adoniksen tarinaan. Kokoonpanoltaan oopperoita pienimuotoisempia serenatoja esitettiin usein ulkoilmassa, ja esitysten väliajalla vieraille tarjoiltiin runsain mitoin ruokaa ja juomaa. Scarlattin 1700-luvun alussa sävelletty miniatyyriooppera esitetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Esityksen kesto on noin kaksi tuntia. Esityksessä on K18-anniskelualue katsomon yläosassa.

Suomalainen barokkiorkesteri. Kuva: Juuso Westerlund