Beatles soi syksyllä Kangasalla – Kangasala Beatles Happening järjestetään syyskuussa

Kangasala Beatles Happening tuo Pirkanmaan talousalueelle liverpoolilaiseen musiikkiin ja sen kulttuurisiin ilmiöihin keskittyvän tapahtuman. Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kangasala-talossa koetaan kaksi konserttia sekä lauantain  seminaaripäivä.

Kangasala Beatles Happeningin tähtivieras on vuonna 1947 syntynyt brittituottaja Chris Thomas, joka työskenteli George Martinin alaisuudessa White Album -pitkäsoiton äänityksissä vuonna 1968. Tuolloin 21-vuotias Thomas teki sittemmin merkittävän uran: hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet muun muassa Pink Floyd, Procol Harum, Roxy Music, Elton John, Paul McCartney ja The Sex Pistols.

Chris Thomasin Beatles-muistojen lisäksi seminaaripäivässä käsitellään muun muassa Beatlesin merkittävää vaikutusta populaarimusiikin kehitykselle, Beatlesin musiikin terapeuttista vaikutusta niin bändille itselleen kuin yhtyeen faneille ja Beatlesin asemaa Suomessa ennen ja nyt. Seminaarin aiheet niputetaan lopuksi peilaamalla Beatlesia ja vuotta 2020.

Lauantain päiväohjelmassa on myös levymessut.

Liveä Liverpoolista

Kangasala Beatles Happeningin konsertit soivat perjantai- ja lauantai-iltoina. Perjantaina Kangasala-talon pääsalissa vie Beatlesin uran alkuaikoihin englantilainen Hamburg Beat. Muina esiintyjinä hurmaavat Beat Less, jonka laulajina vierailevat esimerkiksi Pepe Willberg ja Sami Hintsanen sekä Liverpoolin BeatleWeekin kolme kertaa valloittanut, omaperäinen Cellophane Flowers.

Lauantain seminaaripäivän jälkeen Kangasala-salin lavalle kipuavat Jiri Nikkinen Beatles Tribute Band sekä The End suoraan pääkallopaikalta Liverpoolista.

Kangasala Beatles Happeningin tuottaa tamperelainen muusikko ja tuottaja Mikko Kangasjärvi. Pitkän uran suomalaisessa musiikkielämässä tehnyt Kangasjärvi tuotti aiemmin Tampere Beatles Happening -tapahtumaa.

– Veri vetää Beatlesin suuntaan, ovathan omat musiikilliset juureni vahvasti Liverpoolin mullassa. On ilo ja kunnia päästä järjestämään festivaali Kangasalle, Mikko Kangasjärvi toteaa.

 

Kangasala Beatles Happening 2020:

Perjantai 4.9:

  • Konsertti klo 19. Hamburg Beat (UK), Beat Less featuring Pepe Willberg, Sami Hintsanen ja yllätyssolisti, Cellophane Flowers.

Lauantai 5.9.:

  • Beatles-seminaari klo 12–17. Beatlesation (Sami Tenhunen ja Mikko Kangasjärvi). Beatles ja musiikkiterapia (Juha Salo). Beatles Suomessa (Juha Niemi ja Mikko Vienonen). Chris Thomas (UK) (haastattelijana Juha Salo). Beatlesin perintö vuonna 2020 (paneelikeskustelussa mukana maan johtavia Beatles-tieteilijöitä). + Levymessut
  • Konsertti klo 19. Jiri Nikkinen Beatles Tribute Band, The End (UK).