Taidemuseo tarjoaa talvilomalla räppi- ja graffitityöpajoja

Kangasalan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on hiihtolomaviikolla tarjolla ohjelmaa lapsille ja nuorille. Museossa on esillä katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely. JussiTwoSevenin taiteelliset juuret ovat graffitikulttuurissa, johon usein liittyy myös hiphop-musiikki. Lasten lauantaina 22. helmikuuta kello 10–12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille kello 14 saakka. Työpajassa luodaan ja lausutaan säepareja sekä tehdään rytmistä tarinaa ajankohtaisten ajatusten pohjalta. Työpajan ohjaa räppäri ja sanataideohjaaja (FM) Simo Nieminen.

Nuorten päivää vietetään lauantaina 29. helmikuuta kello 13–16. Nuorille suunnattu graffitiluento pidetään kello 13. Luennolla kuullaan modernin graffitin ja katutaiteen historiasta sekä tämän hetken tilasta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Luennoitsijana on Matti Lankinen tamperelaisesta katutaideyhdistys Spraycankontrolista.

Luennon jälkeen on vuorossa ohjattu graffitien luonnostelutyöpaja kello 13.30–16 galleriatilassa. Piirustustyöpajassa perehdytään graffitien suunnitteluun ja piirtämiseen. Työpaja kestää n. 2 tuntia, eikä vaadi ennakkoon tietoa tai taitoja graffitien tekemisestä. Taidemuseo tarjoaa välineet. Työpajaan mahtuu 30 osallistujaa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Työpajan ohjaavat Tomi Lastunen ja Niko Lehtola Spraycankontrolista.