Sarjaykkönen RaLu väänsi voitot sekä sarjan jumbosta että sarjakakkosesta

Raholan Pyrkivän ja Pälkäneen Luja-Lukon yhdistelmäjoukkue RaLun alle 19-vuotiaiden tyttöjen koripallojoukkue jatkaa voittojen tiellä.

Mikä ottelu: Helmikuun ensimmäisenä päivänä Tampereella pelattiin alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallinen 1-divisioonaottelu RaLu –Tikkurila Seura (Vantaa)

Ennakkoasetelma: Sarjajohtaja RaLu (10 voittoa ja 0 tappiota) vastaan sarjan viimeinen TiKS (0 voittoa ja 10 tappiota) oli ennakkoon melko selkeä peli.

Miten kävi: RaLu – TiKS 74–40 (20–13, 17–7, 18–11, 19–9)

Ratkaisu: RaLu peluutti tasaiset minuutit koko joukkueelle, ja joukkueiden tasoero kävi nopeasti selväksi. RaLu kasvatti johtoaan läpi pelin voittaen ottelun tasaisella esityksellä. TiKSin kunniaksi pitää kutenkin mainita, että heidän pelinsä oli syksystä kehittynyt ison harppauksen.

Onnistuja: Pienempään pallolliseen rooliin tottunut Venla Leivo upotti kolmen pisteen heittonsa hienosti ja heitti samalla omat ennätyspisteensä.

Kaisa Pirttinen pelasi Kouvolassa huippuottelun.

Mikä ottelu: Kouvolassa pelattiin 15.2. alle 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallinen 1-divisioonaottelu Kouvot – RaLu

Ennakkoasetelma: Kovassa nousussa olevat Kouvot oli edellisillä kierroksilla voittanut selkeästi sarjan top 4 -joukkueista PuHun ja JBAn. Kyseessä oli siis sarjan kärkipeli ykkönen vastaan kakkonen.

Miten kävi: Kouvot – RaLu 52–60 (14–24, 9–16, 16–7, 13–13)

Ratkaisu: RaLu sai otteluun salama-alun repäisten kymmenen pisteen kaulan muutamassa minuutissa. Ensimmäiset kaksi jaksoa oli RaLun näytöstä joukkueen johtaessa puoliajalla jo 40–23. Toiselle puoliajalle tuli ärsytetty Kouvot. Korin tekeminen tuotti RaLulle poikkeuksellisen paljon tuskaa. Vapaat lay upit kolisivat rautoihin ja heittopeli kangerteli. Muutenkin kolmannella jaksolla kamppailupelaaminen oli heikolla tasolla. Kouvot kiri eron parhaimmillaan jo neljään pisteeseen. Neljännellä jaksolla RaLu rupesi pelaamaan aloitteellisemmin ja nosti puolustuksen pari pykälää aggressiivisemmaksi.

Onnistuja: Koko kauden hienoja otteita esitellyt pelintekijä Kaisa Pirttinen loisti molemmissa päissä. Kaisa pelaa RaLun lisäksi naisten 1-divisioonaa BC Nokiassa. Hyvänä syöttäjänä tiedetty Pirttinen onnistui Kouvolassa hienosti myös pisteiden (23) teossa.

Kommentti: ”Hyvien ja huonojen hetkien ero on vielä liian suuri. Tuosta pelistä kun saadaan mukaan ensimmäisen ja toisen jakson hyökkäys sekä neljännen puolustus, niin ollaan aika hyvällä tasolla.” RaLun valmentaja Tomi Ingman

Oho: Kun RaLu vetäytyi puoliajalla pukukoppiin palaveriin niin samaan aikaan Kouvojen valmentaja herätteli omia pelaajiaan juoksuttamalla niin sanottuja ”rangaistusviivoja”.

Entä nyt: Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua ja tämän jälkeen on neljän joukkueen lopputurnaus. RaLu on jo varmistanut lopputurnauspaikan. Sarja jatkuu hiihtolomien jälkeen Kostia-areenalla lauantaina 7. maaliskuuta kello 11 Äänekosken Huimaa vastaan.