RaLun hyvä tekeminen ei riittänyt Oulussa voittoon asti

Pälkäneen Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän alle 16-vuotiaiden poikien koripallojoukkue pelasi pirteästi Oulussa. Hyvät otteet eivät kuitenkaan kantaneet aivan voittoon asti.

Mikä ottelu: Oulun NMKY – RaLu, U16-valtakunnallinen I-divisioona 22.2.

Ennakkoasetelma: Oulu voitti syksyllä RaLun Pälkäneellä 14 pisteellä. Molemmat joukkueet ovat esiintyneet pirteästi viime peleissä. Tiukka peli oli siis ennakkoon ajatellen tiedossa.

Miten kävi: Oulun NMKY – RaLu 74–61 (20–14, 13–17, 26–18, 15–12)

Ratkaisu: Ottelu oli 3,5 erää tiukkaa. Pelin alku oli RaLulta heikko, mutta erän kuluessa tekemisen taso nousi huimasti. Puoliajalla Oulu johti vain kolmella pisteellä. Kolmannella jaksolla hyvätkään heittopaikat eivät tuoneet onnistumisia ja Oulu taas osui mukavasti. RaLu pysyi isku etäisyydellä hyvin heitettyjen vapaaheittojen ansiosta. Neljännen jakson aikana vain seitsemän pelaajan vahvuinen kokoonpano näkyi, kun ensin Lauri Siiro ja muutama minuutti myöhemmin Oskari Ketola saivat viidennet virheet. Jäljelle jääneet viisi poikaa pelasi hyvin, mutta aivan voittoon asti bensa ei riittänyt.

Onnistuja: Lauri Siiro pelasi loukkaantumisen jälkeen ensimmäisen täyden pelin ja tilastoriviltä löytyi  7 pistettä ja 10 levypalloa.

Kommentti: ”Harmittaa toi häviö, mutta joukkueen tekemiseen olen tyytyväinen kuitenkin.” RaLun valmentaja Anssi Niemi.

Oho! Ottelun alku viivästyi kymmenkunta minuuttia, kun edellisen pelin joukkueet eivät olleet päässeet saliin aamulla ovien ollessa lukossa.

Entä nyt: RaLu pelaa viimeisen kotiottelunsa tällä kaudella Kostia-areenalla 7.3. kello 14, jolloin vastaan tulee Pussihukat Vantaalta.