”Mitä ne tulevat tänne tartuttamaan?”

Tapasin – turvavälin päästä – Pytingin korvapuusti-ikkunan edessä rouvan, joka sanoi, että ei täällä oikein uskalla mennä kauppaankaan, kun paikalliset ihmiset ovat niin vihaisia. Olin ällikällä.

Tästä on jo viikko. Nyt ymmärrän loma-asukkaan kommentin paremmin. Luin, että Kainuun Sanomissa lukija sanoi jotenkin tähän tapaan ”muistakaa etelästä tulevat mökkiläiset ottaa pistolapio mukaan ja kaivakaa hautanne valmiiksi, mielellään sellaiseen paikkaan, jossa se ei pilaa järviämme.”

Tämmöisiäkö me olemme? Normaaliaikaan meille kelpaa hyvin paikkakunnalle loma-asukkaiden ostovoima ja kesävilinä. Emmekö olekaan tässä koronakurimuksessa yhdessä?

Mekin olemme tehneet vuosia töitä alueen markkinoimisessa ja yritämme kehittää parempia palveluja etätyöntekijöille. Nyt meillä olisi todellinen mahdollisuus näyttää, mitä kyläelämä on; turvallista puhdasta ilmaa, ystävällisiä tervehdyksiä, keväisiä metsiä ja tarvittaessa monenlaista tukea kanssaeläjille.

Nyt kannattaa ajatella hiukan koronaa pidemmälle ja muistaa, että me kaikki – niin pysyvät kuin vapaa-ajan asukkaatkin – olemme tässä yhdessä. Ja yhdessä tästä selviämmekin.

Pestään vaan käsiä ja ollaan ystävällisiä toisillemme!

Leena Ilmola

Kommentointi on suljettu.