Apteekki toimittaa ikäihmisille ja riskiryhmille lääkkeet kotiin

Suomen Apteekkariliitto esitti viime viikolla huolensa siitä, että apteekeissa ympäri Suomen asioi edelleen paljon yli 70-vuotiaita, joiden valtioneuvoston ohjeiden mukaan tulisi koronavirusepidemian aikana elää karanteenin kaltaisissa olosuhteissa ja vältellä julkisilla paikoilla liikkumista.

Pälkäneen apteekin apteekkari Minna Heikkinen kertoo, että ilmiö on tuttu myös Pälkäneellä: apteekissa on näkynyt runsaasti ikäihmisiä. Tämänkin takia apteekissa on otettu käyttöön kotiinkuljetuspalvelu. Maksullinen kuljetuspalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti riskiryhmäläisille.

– Maksullinen palvelu on ollut viikon verran käytössä. Kuljetuspalvelua toivovan asiakkaan tulee ottaa apteekkiin yhteyttä puhelimitse, apteekkari Heikkinen neuvoo.

Lääkkeet toimitetaan asiakkaille iltapäivän aikana. Toimitusaikaan vaikuttaa se, kuinka monta kuljetusta yhdelle päivälle osuu. Kuljetuksesta vastaavat apteekin oma henkilökunta tai paikallinen yrittäjä.

– Myös reseptien uusimiset onnistuvat puhelimitse, eli niidenkään takia ei tarvitse lähteä paikan päälle apteekkiin, Heikkinen muistuttaa.

Lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelu toimii myös esimerkiksi Sahalahden apteekissa ja Kuhmalahden sivuapteekissa. Näissäkin apteekeissa asiakkaan tulee soittaa puhelimitse apteekkiin, jotta kuljetuspalvelu saadaan vireille.