Konsteja kulkutaudin jarruttamiseen – pärskimiskulttuurille heti stoppi

Mikko Kiio toivoo, että räkimis-, pärskimis-, roiskimis- ja saastuttamiskulttuurille saadaan loppu.

Kiinalainen kulkutauti on saanut kansalaiset huomaamaan ymmärtämättömyydestä, välinpitämättömyydestäkin kertoneen räkimis-, pärskimis-, roiskimis- ja saastuttamiskulttuurin. Toivottavasti tälle saadaan nyt stoppi. Kauppojen roiskesuojat ovat mainio esimerkki.

Käsineet ovat oiva tapa välttyä lialta, bakteereilta, viruksiltakin. Asiantuntijat tutkikoot ja kertokoot, millaiset hanskat ovat parhaat.

Ovien kahvoista hihallasi kiinni ota! Aivastaminen estyy sieraimen sivua sormella ajoissa painaen. Suomalainen pysäkilläoloetäisyys kelpaa hyväksi malliksi maailmalle.

Äänekkään yskimisen tilalle opeteltakoon heti kurkun tehokas karauttaminen lähes suljetuin huulin. Tästä on iso apu ihmispisaroiden pysäyttämisessä. Nivustyrätuskatkin huojentuvat, kun karauttaa. Naapurini tyrä puhkesi pelkästään kovaa yskimällä.

Muuten: Nivustutkimuksenko vuoksi varusmieskutsunnassa lääkäri yskäisemään komensi? Hallitus ja eduskunta säätäkööt pian suuren maastapoistumisveron! Lentelijöille vähintään 5000 euroa kerta. Muilla välineillä karkaaville vähintään 2000 euroa kerta.

Mikko Kiio