Muinaisen Sarsan salaisuudet -pöytäroolipelia voi katsoa suorana verkossa  

Keskiviikkona 29. huhtikuuta Kangasala-talossa pelataan ensimmäistä kertaa Sarsan tapahtumiin sijoittuva “Luolia & Lohikäärmeitä – Muinaisen Sarsan salaisuudet -pöytäroolipeli.  DnD-pöytäroolipeliä pääsee seuraamaan suorana Kangasala-talon YouTube-kanavalla, jolla sen voi myöhemmin katsoa myös tallenteena.

Kangasalan Sarsa on yksi Suomen merkittävimmistä muinaismuistoalueista. Sen asutushistoria ulottuu yli kahdeksan tuhannen vuoden taakse. Kesällä 1604 siellä tapahtui myös yksi Pohjoismaiden historian suurimmista luonnonmullistuksista, kun kuohuva Sarsankoski ja leveä Sarsansalmi yllättäen kuivuivat.

– Sarsankoski kuivui yllättäen yhdessä yössä 400 vuotta sitten. Sama tapahtui Kangasala-talon sisällöille tänä keväänä. Siinä, missä koskesta on jäljellä yksi myllynkivi, on talon ohjelmistosta jäljellä digitaalinen tuotanto – uuden aikakauden myllynkivi. Nämä kaksi tapahtumaa kohtaavat nyt kaikkien kiinnostuneiden kotisohvalla uudella ja jännittävällä tavalla, sanoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Ainoastaan myllynkivi on jäljellä ennen niin merkittävästä Sarsan myllykeskuksesta Kangasalla. Myllyjen toiminta päättyi vuonna1604 Sarsankosken yllättäen kadottua. Kuva: Heikki Mäenpää 2018

Kangasala-talon ja Harjula Production Ltd:n tuottaman viisituntisen tapahtuman pelinjohtajana toimii sen käsikirjoittaja Vera Finnilä ja tuottajina Heikki Mäenpää sekä Jutta Vikeväinen. Mediapalveluista vastaa Tredu Mediapoliksen Harjula TOP2020-tuotantoryhmä, jota avustavat Kangasala-talon, Business Kangasalan sekä Kangasalan kaupungin media-ammattilaiset.

Tapahtuma jatkaa Kangasalla käynnissä olevia Muinainen Sarsa -tapahtumia, jotka laajentuvat nyt verkkoon. Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Sarsan muinaismuistoalueen löytymisestä.