Kangasalan lukion kevään kunniaylioppilas on Matti Posio

Matti Posio on Kangasalan lukion tämän kevään kunniaylioppilas.

Matti Posio on Kangasalan lukion 21. kunniaylioppilas. Matti Posio on vuonna 1973 syntynyt Lännen Media Oy:n päätoimittaja. Hän vetää tällä hetkellä 11 maakuntamedian yhteistä sisältötuotantoa ja vastaa laajasti Lännen median toiminnasta niin päätoimittajana kuin toimitusjohtajanakin.

Aikaisemmin Posio on toiminut muun muassa Lapin Kansan vt. päätoimittajana sekä Aamulehdessä erilaisissa tehtävissä, muun muassa uutispäällikkönä ja toimittajana.

Matti Posiolla on myös kansainvälistä työ- ja opintokokemusta. Vuosituhannen vaihteessa hän oli Kauppalehden ja Aamulehden Moskovan kirjeenvaihtajana. Vuonna 2010 Posio opiskeli Innovaatiojournalismin koulutusohjelmassa Yhdysvaltojen Piilaaksossa ja Washington DC:ssä Sanoma-säätiön stipendiaattina.

Matti Posio on toiminut radiotoimittajana ja dokumenttien tekijänä. Hänellä on auktorisoidun kielenkääntäjän pätevyys venäjän ja suomen kielessä. Posio on suorittanut yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnon vuonna 2005. Hän on valmistunut ylioppilaaksi Kangasalan lukiosta vuonna 1992.

Vuosittaisen kunniaylioppilaan valinnan suorittavat Kangasalan lukion vanhempainyhdistys ja Kangasalan Yhteiskoulun ja lukion Seniorit. Kunniaylioppilastunnustus luovutetaan Matti Posiolle Kangasalan lukion lakkiaisjuhlassa 2020.