TAMPERE FILHARMONIA JALKAUTUU ELOKUUSSA MAAKUNTAAN: Kuusi pienyhtyekokoonpanoa sammuttaa 14 konsertilla pirkanmaalaisten klassisen musiikin janoa

Tämä valokuva on Faunien iltapäivä -kamarikonsertista viime syyskuulta Tampere-talon Pienestä salista. Kamarimusiikki on ollut olennainen osa Tampere Filharmonian toimintaa vuodesta 1996 lähtien, jolloin Faunien iltapäivä -kamarisarja sai alkunsa. Tämän vuoden elokuussa Tampere Filharmonian muusikoista koottavat pienyhtyekokoonpanot esiintyvät 14 konsertissa eri puolilla maakuntaa. (Kuva: Tampere Filharmonia)
Tämä valokuva on Faunien iltapäivä -kamarikonsertista viime syyskuulta Tampere-talon Pienestä salista. Kamarimusiikki on ollut olennainen osa Tampere Filharmonian toimintaa vuodesta 1996 lähtien, jolloin Faunien iltapäivä -kamarisarja sai alkunsa. Tämän vuoden elokuussa Tampere Filharmonian muusikoista koottavat pienyhtyekokoonpanot esiintyvät 14 konsertissa eri puolilla maakuntaa. (Kuva: Tampere Filharmonia)

Pirkanmaalaisilla on ikävä rakastamansa Tampere Filharmonian konsertteja, jotka on peruttu viime kuukausina koronapandemian takia. 90-vuotias sinfoniaorkesteri ei jätä ystäviään kylmäksi, vaan sen muusikoista kootut kuusi pienkokoonpanoa lähtevät konsertoimaan elokuussa maakunnan eri puolille. TF Liikkeellä -kiertue muodostuu peräti 14 konsertista. 

Tampere Filharmonian supersuositut konsertit ovat olleet jäähyllä koronapandemian johdosta.

Pirkanmaalaiset ovat osoittaneet kaipuunsa arvostamaansa täysimittaista sinfoniaorkesteria kohtaan. Tampere Filharmonia lähteekin elokuussa TF Liikkeellä -kiertueelle. Se tarjoaa maksutta peräti 14 konserttia. Eri estradeille nousee kuusi erilaista pienyhtyekokoonpanoa. Niiden muusikkomäärä vaihtelee viidestä yhdeksääntoista.

TF Liikkeellä -kiertueelle osallistuu kolme Tampere Filharmonian konserttimestarien johtamaa jousiyhtyettä. Lisäksi mukana on kaksi puupuhaltimista koostuvaa yhtyettä ja vaskiseitsikko.

TF Liikkeellä -kiertua toteutetaan 12.-23. elokuuta.

– Tänä keväänä verkossa lähetetyt TF Chamber -kamarikonsertit saivat todella lämpimän vastaanoton. Ne osoittivat, että poikkeusoloissa yleisön tarve elävän musiikin kuulemiselle ei ole kadonnut mihinkään, päin vastoin. Ajatuksena on nyt mennä yleisön luo, kun yleisö ei ole pitkään aikaan päässyt meidän luoksemme, pohtii Tampere Filharmonian apulaisintendentti Elina Aho-Kuusama.

Aho-Kuusaman mukaan yleisöpalautteen yleinen aihe on harmi siitä, ettei orkesteria ole päässyt kuuntelemaan samaan tilaan moneen kuukauteen.

– Tampere Filharmonian konsertit ovat monelle kuulijalle tärkeä viikoittainen tapahtuma sekä mahdollisuus tavata tuttavia ja muita musiikinystäviä, Aho-Kuusama muistuttaa.

Esiintymispaikkakuntia ovat Tampere, Ylöjärvi, Pälkäne, Lempäälä, Kangasala, Valkeakoski, Sastamala ja Ruovesi. Keikkapaikat vaihtelevat kirkoista ja museoista seurantaloihin ja puistojuhliin. Konserttien juonnoissa kerrotaan teosten taustoista ja haastatellaan muusikoita.

TF Liikkeellä -kiertueen päivämäärät ja esiintymispaikat

 • Ke 12.8. klo 15: Tammenlehväkeskus, Tampere. Vaskiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Tammenlehväkeskus.
 • Ke 12.8. klo 18: Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Kangasala. Puupuhallinyhtyeen konsertti, järjestäjänä Kimmo Pyykkö -taidemuseo.
 • Ke 12.8. klo 19: Ritvalan nuorisoseurantalo, Sääksmäki/Valkeakoski. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Ritvalan nuorisoseura.
 • To 13.8. klo 19: Metsäkansan vanha koulu, Valkeakoski. Puupuhallinyhtyeen konsertti, järjestäjänä muusikko Debra Tapio.
 • Pe 14.8. klo 18: Vaihmalan Hovi, Lempäälä. Puupuhallinyhtyeen konsertti, järjestäjänä Vaihmalan Hovi.
 • La 15.8. klo 11: Lielahden kartanon terassi, Tampere. Vaskipuhallinyhtyeen konsertti, järjestäjänä Tampereen kaupunki.
 • La 15.8. klo 13: Viikinsaaren tanssilava-paviljonki, Tampere. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Hopealinjat Oy.
 • Ke 19.8. klo 19: Tyrvään kirkko, Sastamala. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Sastamalan seurakunta.
 • To 20.8. klo 18: Seurakuntatalo Aatos, Ruovesi. Puupuhallinyhtyeen konsertti, järjestäjänä Ruoveden kunta.
 • Pe 21.8. klo 20: Pälkäneen rauniokirkko, Pälkäne. Vaskipuhallinyhtyeen konsertti, järjestäjänä Rauniokirkkoyhdistys.
 • La 22.8. klo 14: Kurun kirkko, Ylöjärvi. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Ylöjärven seurakunta.
 • La 22.8. klo 19: Ylöjärven kirkko, Ylöjärvi. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Ylöjärven seurakunta.
 • La 22.8. klo 13 ja 15: Kauppakeskus Ratina, Tampere. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Kauppakeskus Ratina.
 • Su 23.8. klo 18: Aleksanterin kirkko, Tampere. Jousiyhtyeen konsertti, järjestäjänä Tampereen seurakunnat.
Lue lisää ja katso ajantasaiset konserttitiedot osoitteessa www.tamperefilharmonia.fi/liikkeella.