Tavasesta ei tule valmista

Tavase-tekopohjavesihankkeen yleissuunnitelma laadittiin 1993. Tavase Oy perustettiin joulukuussa 2002. Yhtiön tarkoituksena on hankkia tarvittava raakavesi, valmistaa tekopohjavesi ja myydä se osakkaille. Valmistumisvuosi on siirtynyt eteenpäin. Tuskin kovin moni edes uskoo sen toteutumiseen tarpeellisuudesta puhumattakaan.

Faktat ovat muuttuneet vuosikymmenten varrella. Niiden huomiotta jättäminen ei muuta todellisuutta. Kunnat eivät enää tarvitse hanketta.

Tavase on ympäristön kannalta vahingollinen ja vesihuollon näkökulmasta tarpeeton. Hanke on ajettava alas. Samalla loppuisi Pälkäneeseen kohdistuva kuntakiusaaminen.

Tampereella suurimpana osakkaana ja sen päättäjillä on mahdollisuus vaikuttamiseen. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa veronmaksajien rahoja ei kannata enää laittaa ikuisuushankkeeseen, joka ei tuota muuta kuin harmia ja kuluja. Yleinen uskottavuus ja hyväksyttävyys ovat loppuneet jo vuosia sitten.

Pauli Kiuru (kok)
Kansanedustaja
Valkeakoski