Keräilykorttitapahtuma, kyläkävelyitä vai mopomiitti – osallistuvan budjetoinnin kokeilussa päästiin äänestysvaiheeseen

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut kokeilevat Kangasalla osallistavaa budjetointia, jossa asukkaat voivat toivoa tapahtumia tai tekemistä tai toteuttaa ehdotuksensa kaupungin tuella. Toiveita ja ehdotuksia kerättiin elokuussa, ja niistä toteuttamiskelpoisimmiksi katsotut etenivät nettiäänestykseen.

Ehdokkaina ovat muun muassa Kangasalan taidekilpailu, keräilykorttitapahtuma, yhteislaulutilaisuus, graffitiseinä, mopomiitti, kyläkevälyt, kukkia vanhuksille sekä asukkaille lainattavat harrastusvälineet.

Valitut ehdotukset – joita on vähintään kolme – toteutetaan vielä tänä vuonna.

Äänestysaika päättyy 6. syyskuuta.

 

Ehdokkaat

Kangasalan taidekilpailu

1960-luvulla järjestettyjen Kangasalan kulttuurikilpailujen mukainen tapahtuma. Kaupunkilaisten taidekilpailu, jonka palkitut työt asetetaan näytteille Kangasala-talon 2. kerrokseen.

 

Keräilykorttitapahtuma

Erilaisten keräilykorttien vaihto-/myyntitapahtuma lapsille/nuorille/keräilijöille.

 

”Oksalla Ylimmällä”- yhteislaulutilaisuus

Laulattajana paikallinen muusikko.

 

Kansallispukutapahtuma

Kansallispukunäyttelyitä, näytöksiä ja luentoja. Kasvatetaan tietoutta kansallispuvuista ja tuodaan kauniita pukuja kaikkien nähtäville.

 

Graffitiseinä

Julkinen graffitiseinä Kangasalle. Kaikille avoin alue maalauksia varten.

 

Tapahtumaviikonloppu

Musiikkia ja esiintyjiä, ohjelmaa ulkona ja sisällä eri paikoissa.

 

Kaupunkilaisille lainattavia harrastusvälineitä

Hankitaan lainattavia harrastusvälineitä kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.  Mikäli ehdotus pääsee jatkoon, niin sen jälkeen otetaan vastaan ehdotuksia mitä välineitä ostetaan ja mihin ne sijoitetaan.

 

Mopomiitti

Motoilua kartingradalla, monipuolinen ”mopomiitti” nuorille. Ohjelmaa nuorille, kuten musiikkia, työpajoja jne.

 

Kukkia vanhuksille vanhainkodeissa sekä kotihoidossa

Viedään kukkia vanhainkoteihin ja kotihoitoon, ja ilahdutetaan näin talojen asukkaita.

 

Soiva joulutervehdys

Mahdollisuus tilata ikääntyneille joululaulutervehdys kotiovelle, esimerkiksi kuoron tai lauludueton laulamana. Kaupunki maksaa esiintyjän palkkion.

 

Kynttiläkulkue

Kaupunkilaisista koostuva joulunajan kynttiläkulkue keskustaan.

 

Kyläkävelyt

Tutustutaan tiettyyn asuinalueeseen tai kylään kävelykierroksen muodossa ja paikallisen oppaan johdolla. Kuullaan tarinaa alueen historiasta ja nykyisestä tilasta. Kävelyn päätteeksi nautitaan kahvit kylätalolla.

 

Peliturnaus lapsille tai nuorille Asarilla

Asarin salissa voi pelata sählyä, footsalia, biljardia ja ilmakiekkoa. Koko päivän peliturnaus, joukkue- ja yksilöpelejä, oheisohjelmaa.

 

Kangasalalaisten julkisuuden henkilöiden tarinoita Kangasalta

Tapaa Kangasalta lähtenyt julkisuuden henkilö ja kuule hänen tarinansa kaupungista, esimerkiksi Seela Sella. Myös muut Kangasalan asukkaat saisivat jakaa omia tarinoitaan omalta kylältään.

 

Pikkuteatterin näytelmä Peter Pan

Lapsille ja nuorille suunnattu teatterinäytös, johon on vapaa pääsy. Mahdollisuus kokeilla teatteria kulttuurimuotona, tutustua teatterin maailmaan tai löytää jopa uusi harrastus.

 

Luentosarja jossa asiantuntijaluentoja hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta

Aiheena esim. aivoterveys ja aivohuolto (Minna Huotilainen), ekososiaalinen sivistys (Arto Salonen), läsnäolon taito ja rakkaus (Tommy Hellsten). Tavoitteena hyvinvoinnin ja kestävän tulevaisuuden arvojen edistäminen.