Anna Kotkajuuri suunnisti uran parhaan suorituksensa SM-tasolla

Suunnistuksen vuoden ensimmäinen SM-kilpailu käytiin elokuun lopussa Suunta-Jyväskylän järjestämänä ja lajina oli keskimatka.

Kangasala SK:n Anna Kotkajuuri pääsi ensimmäistä kertaa naisten sarjassa A-finaaliin ja sijoittui finaalissa 16:nneksi. Aiemmin hän on ollut SM-yössä kymmenes, mutta keskimatka on aina huomattavasti kovatasoisempi kilpailu, joten suoritus on Kotkajuuren uran paras SM-tasolla.

‒ Finaali meni hyvin! Päätavoitteeni oli päästä A-finaaliin, ja karsinnassa meninkin vähän ylikovaa ja tuli virheitä. Nyt maltoin suunnistaa huolellisesti ja rytmittää menoa vaikeita rasteja lähestyessä. Vaikka välillä hidastelin, vältyin isoilta pummeilta. Sain myös yllättävän hyvin irti itsestäni molempina päivinä, eli ihan kaikki oli kyllä pelissä, Kotkajuuri kertoi.

Kotkajuuri asuu Jyväskylässä, joten keskisuomalaiset mäkimaastot ovat tulleet tutuiksi.

‒ Radat oli hyvät ja haastavat. Maasto oli parasta keskisuomalaista isoine mäkineen, avokallioineen ja toisaalta myös kivikkoineen. Sellainen sopii minulle.

Anna Kotkajuuri oli suunnistuksen SM-keskimatkalla 16:s. Kuva: Touho Häkkinen

SK:n Laura Ahonen säesti finaalissa hienosti 21. sijallaan. Naisten sarjan mitalit veivät Venla Harju, Marika Teini ja Merja Rantanen.

Kangasalan Jaana Pietilä-Annala kartutti mittavaa mitalikasaansa kultaisella metallilla D50-sarjassa. Tiina Äijälä nappasi hopeaa D55-sarjassa. Junioreissa Kukonlehdon siskokset tekivät tasaista työtä, kun Hilda oli seitsemäs D20-sarjassa ja Fanny D18-sarjassa.