Vahva alku siivitti RaLun SM-sarjassa voittoon Kostia-areenalla

Kahden niukan tappion jälkeen toiveissa oli RaLun voitto Kostia-areenalla.

Mikä ottelu: Kostia-areenalla pelattiin 7.11. 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjapeli RaLu–EBT (Espoo)

Ennakkoasetelma: Molempien joukkueiden voittotili oli vielä avaamatta. RaLu oli edellisillä kierroksilla haastanut sarjan kärkijoukkueet Pyrinnön ja Hongan, häviten kuitenkin molemmat pelit niukasti. Kotijoukkue RaLu lähti hienoisena ennakkosuosikkina peliin.

Miten kävi: RaLu–EBT 63–52 (24–9, 15–12,11–21,13–10)

Ratkaisu: RaLu sai otteluun todella vahvan alun voittaen ensimmäisen jakson 24–9. Puoliajan jälkeen EBT pystyi parantamaan pallollisen pelaajan painetta, ja RaLun heitot kolisivat raudoissa. EBT tiedettiin ennakkoon vahvaksi levypallojoukkueeksi ja se tekikin ottelussa 19 pistettä saamistaan hyökkäyslevypalloista. RaLun 10 onnistunutta kolmen pisteen heittoa takasi kuitenkin RaLun avausvoiton.

Onnistujat: Josefiina Rinnevuoren (20 pistettä) ja Emilia Ingmanin (13 pistettä) onnistuneet kolmen pisteen heitot avasivat EBT puolustusta ja loivat tilaa korille ajoille. Ottelun suurin yllättäjä oli 16-vuotias Sara Maukonen, joka teki 12 pistettä kovilla prosenteilla.

Kommentti: ”Niukat tappiot vaikkakin hyvillä peleillä eivät loputtomasti ruoki kehitystä, tämä voitto tuli todella hyvään kohtaan” (valmentaja Tomi Ingman)

Mitä seuraavaksi: Sarja jatkuu lauantaina 14.11. Tesomalla Kotkan Peli-Karhuja vastaan.