Lumitykit käynnistyivät Sorolan montussa – lumetus etenee myös Sappeessa, Haanloukkaan jää on hyvässä kunnossa

Sappeen hiihtokeskuksen lumitykit ovat jälleen täydessä työssä. Lumetus aloitettiin maanantaina, ja sitä jatketaan niin kauan kuin pakkasia riittää. Sappeessa ehdittiin lumetustyöhön parina päivänä jo ennen kuluvaakin viikkoa.

– Avausajankohtaa on vielä turhan aikaista veikkailla. Katsotaan nyt rauhassa, miten hommat etenevät ja pakkasia riittää. Toki pyrimme saamaan rinteet auki niin pian kuin mahdollista – toivottavasti viimeistään jouluksi, Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen toteaa.

Laskettelurinteitä lumetetaan nyt lähes koko arsenaalin voimin: käytössä on sekä perinteisiä puhallinlumitykkejä että uusia hybriditykkejä.

Kangasalan Sorolan montussa lumitykit käynnistyivät tiistaina ensimmäisen kerran. Tykit ovat päällä nyt yötä myöden. Hiihtämään saattaa päästä jo tämän viikon perjantaina, mikäli pakkasta vain riittää koko viikoksi.

Lumetus alkoi Sorolan montussa tiistaina. Keinolumilatu saattaa olla perjantaina hiihdettävässä kunnossa.
Vielä riittää lumetettavaa.

Haanloukkaassa on hyvä jää

Talvisista puuhista on päästy jo nauttimaan Pälkäneellä, jossa Onkkaalassa sijaitseva Haanloukkaan tekojää on nyt hyvässä kunnossa. Avajaisluistelut päästiin tekemään jo 27. marraskuuta. Haanloukkaassa on ollut paljon käyttäjiä.

– Erityisesti viikonloput ovat olleet vilkkaita, ja käyttäjiä on tullut paljon myös lähikunnista, Pälkäneen liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola kertoo.

Koronan vuoksi pukeutumistilojen käyttö on rajoitettua, ja luistimet tulee toistaiseksi vaihtaa ulkona sijaitsevissa vaihtoaitioissa. Pukeutumistilan WC on kuitenkin luistelijoiden käytössä.

Jäähallien sulkeuduttua koronarajoitusten vuoksi tekojää on kiinnostanut lähiseutujen jääkiekkojoukkueita, jotka ovat kyselleet Haanloukkaasta harjoitusvuoroja. Liikuntapalvelut myönsi harkinnan jälkeen vakiovuoroja Kangasalan Kisa-Eaglesille ja Valkeakosken Jää-Ahmoille. Vuoroja annettiin rajallinen määrä, jotta jäätä riittää kohtuullisesti myös kaikille avoimilla yleisövuoroilla.

Haanloukkaan käyttövuorot. Kuva: Pälkäneen kunta