Lasse Heikkilä ja Minna Pyysalo johdattavat tv-katsojia yhteislauluun

Minna Pyysalo, Lasse Heikkilä ja Leevi Ahopelto saavat alkuvuoden artistivieraikseen helmikuussa Johanna Särkkälän sekä Musiikkiteatteri Valkian. Maaliskuussa vieraaksi saapuu Sami Asp. Kuva: Maarit Ahopelto.

– Isokin ihmisjoukko voi kokea yhteyttä laulamalla samaa laulua samaan aikaan, vaikka eivät toisiaan näekään, Sahalahdelta lähtöisin oleva säveltäjä ja muusikko Lasse Heikkilä visioi tyytyväisenä.

Heikkilä oli suuressa roolissa, kun Alfa TV:n sunnuntai-illoissa helmikuusta alkaen nähtävä Nyt lauletaan -yhteislauluohjelma sai alkunsa.

Pirteän nostalgiseksi mainitussa ohjelmassa lauletaan tuttuja ja uusiakin hengellisiä lauluja sekä rakastettuja kansanlauluja orkesterin säestyksellä. Loppuvuodesta nähty pilottijakso sai runsaasti katsojia, joiden toiveesta ohjelmalle sorvattiin jatkoa. Tulevissa jaksoissa kapellimestarina on idean isä Heikkilä, ja juontajina ja laulattajina toimivat kokeneet laulajat Minna Pyysalo ja Leevi Ahopelto.

Ohjelmatyöryhmän tausta on evankelinen yhteiskristillisyys.

Jokaisessa jaksossa vierailee joku yllätysartisti. Katsojia otetaan mukaan muutenkin kuin laulamalla: laulutoiveita toteutetaan, ja videopuhelun kautta jotkut katsojista pääsevät kertomaan miksi ovat jotakin tiettyä laulua toivoneet.

Tekijöiden mukaan Suomen televisiossa konsertteja ja laulukilpailuja löytyy, mutta yhteislauluun keskittyviä ohjelmia puuttuu – vaikka yhdessä laulamisella ilman kilpailua ja vertailua on suuri sosiaalinen merkitys. Ohjelman keskeiseksi tavoitteeksi on nostettu kansan yhteenkuuluvuuden tunteen lisääminen positiivisuuden ja toivon näkökulmasta.

Kirsi-Klaudia Kangas