Kangasalan kaupungin kauneimman rakennuksen tittelistä kilpailee kymmenen kaunotarta

Kaupunkilaisten ehdotusten joukossa olivat Kangasala-talo ja Kirkkoharjun näkötorni. Kuva: Ismo Santapukki.

Kangasalan tekninen keskus pyysi kesäkuussa kaupunkilaisilta ehdotuksia kaupungin kauneimmista rakennuksista. Ehdotuksia jätettiin runsaasti ja nyt kymmenestä eniten ääniä saaneesta kaunottaresta voi äänestää mielestään kaikkein kauneinta.

Ehdotukset Kangasalan kauneimmaksi rakennukseksi ovat Vatialan siunauskappeli, Kangasalan urkutehdas, Kangasalan kirkko, Kirkkoharjun näkötorni, Kangasalan kotiseutumuseo, Ravintola Paakarin talo, K. A. Heinon entinen kirjakauppa, Kangasalan Lepokoti, Kangasala-talo ja Juhlatalo Kontula. Kaikki ehdotetut rakennukset on koottu yhdeksi itsenäisesti kierrettäväksi arkkitehtuurikierrokseksi. Kangasalan kaunottaret  -arkkitehtuurikierros kutsuukin tutustumaan Kangasalan historiaan sen rakennusten välityksellä.

Linkki kauneimman rakennuksen äänestyslomakkeelle, lisätietoa kohteista sekä Kangasalan kaunottaret -arkkitehtuurikierros löytyvät kaikki osoitteesta kangasala.fi/tapahtuma/kangasalan-kaunottaret/. 

Äänestysaika kestää elokuun loppuun saakka, minkä jälkeen kaupungin kauneimmaksi rakennukseksi äänestetty palkitaan syyskuussa 2021.