Kirjakahvilat alkavat Mikkolassa – ensimmäisenä tutustutaan Anna Elina Isoaroon

Tiedettä, taidetta ja yleisöä törmäyttävä Muodonmuutoksia ry (Mumu) on pyörittänyt vuoden verran taiteilijaresidenssitoimintaa  Luopioisten kirkonkylässä. Yhdistys on vuokrannut tarkoitusta varten Pälkäneen kunnalta asuin- ja työskentelytilat Luopioisten entisestä teknisestä toimistosta osoitteesta Museotie 3. Taiteilijat ovat saaneet työskennellä ja asua residenssissä viikosta kahteen viikkoon ilmaiseksi. Vastineeksi he ovat mukana yhdistyksen näyttelyissä, järjestävät työpajan tai esittelevät muuten teoksiaan tai toimintaansa asiasta kiinnostuneille.

Anna Elina Isoaro vierailee ensimmäisessä kirjakahvilassa lauantaina. Kuva: Tiia-Maria Tervahauta.

Residenssissä on asunut ja työskennellyt myös joukko pirkanmaalaisia kirjailijoita. Heihin – myös Pälkäneen kulttuurisuunnittelijaan ja kirjailijaan Marketta Pyysaloon – pääsemme tutustumaan Mumun järjestämissä kirjakahviloissa. Ensimmäinen kirjakahvila on tulevana lauantaina 30.lokakuuta kello 14 Mikkolan Navetan luentosalissa.

Seppo Rinteen haastateltavana on tuolloin kolme runokokoelmaa julkaissut runoilija Anna Elina Isoaro. Hänen viimeisin runokokoelmansa Tämänilmaiset (Aviador 2019) oli Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana. Isoaron uusin teos on tänä vuonna ilmestynyt, Mira Malliuksen kuvittama lastenkirja Sinä yönä tuli talvi (WSOY). Isoaro työskentelee kirjallisuuden läänintaiteilijana Pirkanmaalla.

Tämän vuoden puolella on vielä toinen kirjakahvila, jolloin esittäytyy kirjailija J.P. Laitinen 27.11. Sarjan loput esittäytymiset ovat ensi vuoden puolella: kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen 22.1., Marketta Pyysalo 19.2. ja kuvataiteilija ja kirjailija Tiina Poutanen 19. maaliskuuta.