Lukolle historiallinen vierasvoitto – Puholainen otti joukkueen reppuselkäänsä

Lauantai oli iso päivä Luja-Lukon lentopallojoukkueen ykkössarjataipaleella. Pälkäneläisjoukkue nappasi historiansa ensimmäisen vierasvoiton Rovaniemellä. Napapiirin palloketut kaatui 3–1 (16–25, 25–22, 25–22, 25–14).

– Tosi hieno voitto vaikean avauserän jälkeen. NaPa syötti siinä murhaavasti, kuten Kyyjärveäkin vastaan. Sanoin pojille, ettei sama tahti voi jatkua koko peliä, Lukon valmentaja Petteri Miettinen kuvaili.

Eikä jatkunutkaan.

– Teimme avauserässä hirveän määrän hyökkäys- ja vastaanottovirheitä. Saimme karsittua ne toiseen erään. Ryhdyimme pelaamaan omaa peliämme ja saimme upean tuloksen. Makea voitto, Miettinen maiskutteli.

Nuorten maajoukkuehakkuri Atte Puholainen otti Rovaniemellä suunnannäyttäjän roolin. Puholainen otti aiempaa enemmän vastuuta ja kuritti NaPaa 15 pisteellä.

– Aten arvo oli vielä numeroita suurempi. Hän kantoi joukkuetta upeasti, Miettinen suitsutti.

Daniel Kosonen jännitti hirmuisesti vastaanottajan roolia, mutta kokosi hienosti itsensä ja kirjasi lopulta komeat 16 pistettä. Tomi Perkiö kokosi itsensä alkuvaikeuksien jälkeen ja oli ratkaisuhetkillä mies paikallaan.

Sentteri Miko Köykän saldo (7/+5) on myös huomion arvoinen.

Viime kaudelta tuttu libero Vili-Valtteri Help kuuluu tällä kaudella Akaa-Volleyn liigajoukkueen vahvuuteen, mutta Lukko pääsee nauttimaan hänen kliinisestä hihastaan suuressa osassa ykkössarjaotteluistaan farmisopimuksen turvin. Niin myös Rovaniemellä.

Sen sijaan lasta sormessa kulkeva Roope Keminen on poissa Lukon vahvuudesta vielä monta viikkoa. Tämä jättää luonnostaan merkittävän aukon yleispelaajaosastolle.

Lukko siirtyy yöpymisen jälkeen Rovaniemeltä Ouluun ja kohtaa sarjanousija Kiskon Pitkäkankaalla sunnuntaina kello 14.

Sen jälkeen VR tuo joukkueen takaisin Tampereelle.