MAINOS

Sähkönsopimuksen kilpailuttaminen on helppo tapa säästää rahaa

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on asia, joka jää monelta suomalaiselta tekemättä. Monen kohdalla kilpailutus nähdään aikaa vievänä ja työläänä prosessina, jolla ei saavuteta välttämättä mitään hyötyä. Tässä artikkelissa käymme läpi sen, miten helppoa, yksinkertaista ja järkevää sähkösopimuksen kilpailutus nykyään onkaan.

Miten sähkösopimus kilpailutetaan?

Sähkön kilpailutus tehdään vertailemalla eri sähköyhtiöiden sähkösopimusten hintoja. Yksinkertaisin tapa tehdä sähkön kilpailutus on käyttää HelppoHinta.fi sähkösopimuksen kilpailutus -palvelua. HelppoHinnan avulla pääset helposti käsiksi sähköyhtiöiden tarjoamiin, kaikista halvimpiin hintoihin, joita ei välttämättä tarjota suoraan sähköyhtiön omilla verkkosivustoilla.

Kun löydät itsellesi sopivan uuden sähkösopimuksen, sinun ei tarvitse huolehtia vanhan sopimuksen purkamisesta. Uusi sähkön toimittaja hoitaa vanhan sopimuksen purkamisen ja pääset vaivattomasti nauttimaan uudesta, halvemmasta sähköstä.

Sähkönsiirron hintaa ei ikävä kyllä voida kilpailuttaa, koska kullakin alueella on vain yksi sähköverkko. Nimestään huolimatta, sähkön kilpailutus siis tarkoittaa ainoastaan sähköenergian hinnan kilpailutusta.

Sähkön hintaan vaikuttavat asiat

Sähkön hinta muodostuu kolmesta tekijästä. Hinta koostuu sähkön hinnan, siirtokustannusten ja verojen perusteella.

Kaupunkialueella lyhyiden matkojen päästä tavoitetaan monia asiakkaita. Maaseudulla asiakkaiden liittymäpisteet sijaitsevat kauempana, ja näin ollen verkkoyhtiö joutuu kaapeloimaan pidempiä matkoja. Täten siirtohinta on monesti kaupungeissa halvempi kuin maaseudulla, materiaalikustannuksista johtuen.

Kuluttajan voi vaikuttaa sähkön hintaan sähköenergian osuuden kautta. Sähköyhtiöt yrittävät monesti tarjota mitä erilaisempia paketteja, varsinkin uusille asiakkaille, yrittäessään voittaa uusia asiakkaita kilpailijoilta.

Näinpä paras keino saada sähköä halvemmalla on kilpailuttaa sähkösopimus. Varsinkin vanhat asiakkaat, joille uusia paketteja ei useinkaan sähköyhtiön puolesta tarjota, hyötyvät kilpailutuksesta eniten.

Näin lasket sähkön kulutuksen

Joillakin sähköyhtiöillä on myös omilla verkkosivuillaan laskureita, joista näet oman sähkön kulutuksesi. Etäluettavan sähkömittarin avulla voit seurata sähkönkulutuksesi jopa tuntien tarkkuudella. Voit myös käyttää aiempia sähkölaskuja keskimääräisen energiankulutuksen arvioimiseksi.

Kun tiedät, kuinka paljon sähköä kuluu, osaat arvioida mikä olisi sinulle sopiva sähkösopimus. Selvitä siis energiankulutus ennen kuin sähkösopimuksen kilpailutusta.

Parhaan sähkösopimuksen löytäminen

HelppoHinta.fi:n avulla sinun on helppoa täyttää asuntosi tiedot laskuriin, joka selvittää juuri sinulle parhaan sähkösopimuksen. Neliöiden, asukkaiden määrän ja lämmitystavan avulla laskuri laskee kulutuksesi, ja auttaa tällä tiedolla selvittämään halvimman sähköyhtiön juuri sinulle. Voit valita määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen väliltä haluamasi ja saat eroteltuna sähkön hinnan per kWH sekä arvion tulevasta kuukausittaisesta laskusta.

Jos sitoudut määräaikaiseen sopimukseen, sähkösopimuksen kilpailutus voi olla ensi kerralla hankalaa. Monesti määräaikaisissa sopimuksissa on määritelty sakkomaksu sopimuksen purkamisesta ennen aikojaan. Muista selvittää etukäteen millaiset ehdot sopimuksen purulle on, mikäli haluat vaihtaa sopimustasi kesken sopimuskauden.

Kilpailutuksen aikavälit

Vanhojen asiakkaiden kohdalla yhtiöt monesti luottavat siihen, etteivät he muista tai jaksa uusia sopimustaan, kunhan sähköt vain toimivat. Pitkään voimassa olleeseen sopimukseen on jo totuttu, eikä ole edes ajateltu millaiseen hintaan sähköä saattaisi saada tänä päivänä.

Jos olet ollut saman sähköyhtiön asiakas vuosikaudet, etkä ole aiemmin kilpailuttanut sähkösopimusta, saatat huomata että sähkölaskusi voisi olla monta kymmentä euroa pienempi, jopa samassa yhtiössä jonka asiakas jo olet. Tämän vuoksi sähkösopimusta kannattaakin kilpailuttaa tasaisin väliajoin, yleensä noin 2-3 kertaa vuodessa.

Juuri sinulle sopivat sähkösopimus

Juuri sinun kotiisi parhaiten sopivat sähkösopimus löytyy vertailemalla eri sopimuksia HelppoHinta.fi:n avulla. Sähkön kilpailuttaminen tarjoaa hyvän mahdollisuuden säästää sähkölaskussasi, ja samalla voit miettiä josko haluaisit tulevaisuudessa sähkösi olevan tuotettu uusiutuvin menetelmin.

Nykypäivänä monet haluavat myös toimia itse sähkön pientuottajina, yleensä aurinkopaneelein. Jos sinulla on mahdollisuus tuottaa sähköä enemmän kuin itse käytät, voit tehdä sähköyhtiön kanssa sopimuksen siitäkin, kuinka myydä tuottamaasi sähköä yhtiölle.

MAINOS