Panostetaan sote-uudistuksessa palveluun

Tulevan  sote-uudistuksen tärkein tehtävä on turvata kaikille pirkanmaalaisille laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

Kun sairastumme, meidän tulee saada nopeasti  yhteys terveydenhuollon toimipisteeseen kellon ympäri, joka päivä. Sosiaali- ja terveyskeskuksissa eli entisissä terveyskeskuksissa tulee olla kiirevastaanotot iltaisin ja viikonloppuisin. Lääkäreiden ja hoitajien vastaanottoaikoja tulee olla riittävästi normaalina työaikoina.Ympärivuorokautinen päivystys tulee olla Tampereen yliopistollisessa sairaalassa Acutassa, Valkeakosken ja Vammalan sairaaloissa. Näissä yksiköissä tulee turvata myös riittävät sosiaalihuollon palvelut.

Tampereen yliopistollisen sairaalan ja sen yhtiöiden Fimlabin, Sydänsairaalan ja tekonivelsairaala Coxan palvelut tulee varmistaa uudistuksen yhteydessä. Nämä palvelut ovat moneen kertaan arvioitu laadukkaiksi Suomessa ja koko Euroopassa.Yliopistosairaalan koulutus- ja tutkimustoiminnan rahoitus tulee korvata täysimääräsesti valtion toimesta. Yliopisto ja yliopistosairaala ovat  merkittävät vetovoimatekijät, jotka osaltaan turvaavat koko Pirkanmaan kehityksen ja työntekijöiden verotulot eri kuntiin.

Palvelut tuotetaan tehokkaasti, keskittyen kansalaisten kannalta olleellisiin palveluihin. Kansansairauksien esimerkiksi sokeritaudin, sydän- verisuonisairauksien, syöpien ja nivelsairauksien hyvä hoito tulee turvata. Psykiatristen sairauksien hoidossa on vakavia ongelmia: jonot ovat pitkät ja henkilökuntaa puuttuu. Uuden aluevaltuuston alkuvaiheen tehtäviä ovat psykiatristen palveluiden parantaminen.

Yksityiset palveluntuottajat ja työterveyshuolto tarvitaan laajasti mukaan, jotta palvelut Pirkanmaalla voidaan tuottaa nopeasti ja tehokkaasti.

Panostetaan palveluun, ei byrokratiaan ja tehdään tämä tehokkaasti, veroja korottamatta!

Mauri Jussila

erikoislääkäri , MBA

aluevaaliehdokas

Kokoomus Kangasala