Tero Ahlqvist: Syrjäalueille kolaus, Tampere jyllää – vaalimatikkakin pirullista peliä

Tero Ahlqvist oli ehdolla eduskuntavaaleissa seitsemän vuotta sitten ja sai tuolloin 2000 ääntä. Hän sanoo, että moni äänestäjä keskuskaupungista tuntee hänet vielä noista vaaleista. Ahlqvistista on huolestuttavaa, että yhdeksän kuntaa mukaan lukien Pälkäne jäi vaille edustusta aluevaltuustossa.

Tero Ahlqvistia (ps) harmittaa. Läpipääsy jäi lopulta kuitenkin aika pienestä kiinni. Hän keräsi 438 ääntä. Äänimäärä, jolla vielä mentiin perussuomalaisten listoilta läpi, oli lempääläläisen Veijo Niemen 511 ääntä.

– Sain melkein neljänneksen äänistä keskuskaupungista Tampereelta. Puolet äänistä tuli Pälkäneeltä, puolet muualta. Oli vain kolme kuntaa, joissa en saanut yhtään ääntä.

Ahlqvistista on sääli, että Tampereella on aluevaltuustossa niinkin vahva monopoli, 79 äänestä 39. Sen hän myöntää, ettei perussuomalaisten kampanja oikein uponnut tällä kertaa.

– Kun ajattelee koko aluetta, on harmillista, että 9 kuntaa jäi vaille edustusta. Paljon on isoja reikiä, kun miettii vaikkapa Kihniötä, Ikaalista, Virtoja ja Ruovettä, samaten Akaan Toijalaa, Viialaa ja Kylmäkoskea. Edustus puuttuu. Syrjäalueet ottivat turpaan.

Tero Ahlqvist ei sano olevansa katkera, mutta silti hänestä ääni kokoomukselle oli ääni Tampereelle. Vaalimatematiikka on omalla tavallaan pirullista.

– Kokoomuksessa oli niin paljon kovia nimiä Tampereelta, kuten pormestari Ikonen ja kansanedustaja Wikman, että kaikki saadut äänet satoivat puolueen laariin. Suurin osa läpimenneistä on tamperelaisia.

Ahlqvist ei tiedä, asettuuko hän kolmen vuoden päästä ehdolle, kun samaan aikaan pidetään niin kunta- kuin aluevaalitkin.

– Jatkossa äänten keskittämistä pitää miettiä Pälkäneellä tarkemmin, jotta saadaan edustusta aitiopaikoille, Tero Ahlqvist summaa.