Pauliina Pikka: ”Harmillista, ettei Pälkäne saanut ehdokasta läpi aluevaltuustoon”

Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikasta on harmillista, ettei kunnasta saatu omaa ehdokasta läpi aluevaltuustoon.

– Kurjalta se tuntuu. Meillä oli hyviä ehdokkaita, jotka tuntevat hyvin Pirkanmaan tilannetta. He olisivat sopineet valtuutetuiksi.

Pirkanmaalta jäi muutenkin eniten omia valtuutettuja puuttumaan, kun vertaa muita hyvinvointialueita. Yhdeksän kuntaa jäi vaille omaa edustusta. Joukossa on paljon pieniä kuntia.

– Luotan siihen, että sana kulkee. Itsekin tunnen läpipäässeitä ehdokkaita. Jännä nähdä, miten kaikki lähtee pyörimään tulevaa hyvinvointialuetta rakennettaessa, Pikka sanoo.

Hän uskoo, että tämä vuosi menee opettelemisessa muutenkin. Paljon on asioita päätettävänä. Konkreettinen rajapinta kiinnostaa aikanaan.

Tampere-keskeisyys harmittaa, vaikka valtuutettujen joukossa onkin paljon kokemusta ja näkemystä.

Pälkäneen naapurikunnista kuitenkin päästiin ihan hyvin läpi, mikä on Pikasta ihan positiivinen asia.

– Pälkäneen tilanne on hyvä sijaintiakin ajatellen. Ylä-Pirkanmaalla tilanne on aika kurja, kun ei ketään mennytkään sitten lopulta läpi, Pauliina Pikka miettii.

Hän ei halua ottaa kantaa politiikkaan sinänsä, mutta seuraavissa vaaleissa pienten kuntien on ehkä syytä entistä tarkemmin miettiä äänten keskittämistä.

Pirkanmaalta ilman omaa valtuutettua jäivät Pälkäneen lisäksi Akaa, Ikaalinen, Juupajoki, Kihniö, Kuhmoinen, Ruovesi, Urjala, Virrat.

Vaalien 292 kunnasta 51 ei saanut valtuutettua aluevaltuustoon.