Kuusamo jälleen kovempi ratkaisuhetkillä – tappio tänään tietäisi LP:lle hopeamitaleita

Naisten lentopallon Mestaruusliiga-finaaleissa erien loput kääntyivät lopulta LP Kangasalaa vastaan myös neljännessä finaaliottelussa.

Kuusamon Pölkky tarrasi tiistai-iltana mestaruuteen siirtymällä ottelusarjassa 3–1-johtoon kotikentällään. LP Kangasala taipui kovan ja runsaslukuiseen yleisöön uponneen taistelun jälkeen erin 3–2 (25–21, 23–25, 17–25, 25–23, 16–14).

Jo toinen ja neljäs erä olivat loppumetreille asti tasaisia, mutta jatkopalloille venynyt viides erä mittasi toden teolla niin joukkueiden kuin katsojienkin hermojen pitävyyttä. LP oli jo kiinni otteluvoitossa siirryttyään 13–14-johtoon, mutta – kuten aiemminkin ottelusarjassa – Kuusamo pystyi jälleen venymään ratkaisuhetkillä vastustajaansa enemmän ja käänsi ottelupallotilanteen itselleen.

– Olen ylpeä joukkueesta, vaikka tulos on vääränlainen. Pääasia, että pelasimme hyvin. Välillä unohdimme asioita ja annoimme helppoja hyökkäyspisteitä kotijoukkueelle. Pienten marginaalien peli niin kuin eränumerotkin näyttävät. Pallo sinne tai tänne tai torjunnan sijoittuminen olisi voinut muuttaa peliä, mietti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa LP:n valmentaja Arttu Keränen.

Huikeaan kevätvireeseen äitynyt Ronja Heikkiniemi oli LP:n ykköshyökkääjä takomalla 27 pistettä. Roosa Laakkonen otti viisi torjuntaa ja iski 18 pistettä. Aiemmin ottelusarjassa jalkansa loukannut Emmi Riikiläkin osoitti pelikuntonsa keräten 17 pistettä. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin passari Emmi Jalonen.

Viides finaali pelataan Kuusamossa keskiviikkoiltana. Kotijoukkue juhlii mestaruutta, jos se voittaa – mikäli LP venyy vierasvoittoon, ottelusarja jatkuu Pitkäjärvellä perjantaina.